Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Usynlige hender av Stig Sæterbakken
Når forfallet sluker sjelen.
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Januar 2008, kl. 23.55

Tittel: Usynlige hender
Forfatter: Stig Sæterbakken (forfatterens hjemmeside)
Utgitt: 2007
Forlag: Cappelen
Språk: Bokmål
ISBN: 9788202275198
Antall sider: 212

Usynlige henderStig Sæterbakken har skrevet en sterk roman om menneskelig lidelse og kjærlighet.

Politiførstebetjent Kristian Wold får i oppdrag å begrave en årsgammel forsvinningssak. Moren til den unge jenta kan ikke legge datterens forsvinning bak seg. Privat sliter Wold med en psykisk syk og sjalu kone. Han drives inn i armene til jentas mor.

Rømmer han fra noe eller tiltrekkes han av noe? Elsker moren ham eller er han kun et siste håp? En siste link til det forsvunne barnet?

Wold henger fast i jakten på en jentunge som han ikke lenger har noen sympati for, samtidig som han kjører seg fast i andre saker.

Sæterbakken har skrevet en kritisk bok på mange nivåer. De rike og de korrupte får sitt. Systemet like så. Han er spesielt god på å vise det sårbare mennesket. Så skrøpelig. Så enkle mennesker. Så kompliserte.

Tradisjonelle moralnormer utfordres, men uten at preknene gis et skinn av himmelen. Tvert imot får djevelens advokat gode arbeidsforhold i denne romanen.

Boken viser hvordan et menneske kan slites i stykker. Vi aner konturene av en stygg slutt. Menneskesinnets kollaps idet forfallet spiser opp sjelen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: