Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Francis Meyers Lidenskap av Henrik H. Langeland
Lekker og spennende digibok
Av Rita Bang Kyllingstad, 2. Mai 2008, kl. 0.13

Tittel: Francis Meyers Lidenskap
Forfatter: Henrik H. Langeland
Oppleser: Ivar Nergaard
Format: Digibok
Utgitt: 2007
Spilletid: 15t. 47min
ISBN: 9788242123749
Forlag: Lydbokforlaget

Francis Meyers LidenskapI denne boken møter vi litteraturprofessor Francis Meyer på 53 år. Han har organisert livet sitt på en måte han er fornøyd med. Han har stor frihet både når det gjelder tid og penger. Han bor alene i huset sitt i Anne Mariesvei, har en datter i Bergen, gode venner og en elskerinne. Så skjer det som snur på livet hans. Han faller for en studine. Denne lidenskapen vil gjøre ting med Francis han aldri trodde skulle skje.

Samtidig som forholdet til studinen Nadia utvikler seg, følger vi også Francis jakt på en mulig litteraturskatt. Av hyttenaboen på Kragerø via presten i Bamble blir Francis spurt om å se på en bok som hyttenaboen fant i en kasse fra et dødsbo. Det viser seg etter hvert at dette ikke er en hvilken som helst bok, men et originalmanuskript. Uten å røpe for mye fører dette funnet til en bokidé hos Francis. En bokidé som han planlegger at skal være en gave til Nadia. Men hvordan vil Nadia reagere på det?

Boken utspiller seg i stor grad på Blinderen, dette bærer boken preg av språkmessig. Begreper og ord man ikke bruker i dagligtalen blir brukt, uten at dette gjør boken vanskelig eller uforståelig. Det er en godt skrevet roman. Både språkmessig og innholdsmessig. Den er gjennomført skrevet, både historiene og karakterene er troverdige.

Denne boken har flere spennende elementer. Kjærlighetshistorien om professoren og studinen, om de får de hverandre eller ikke. Er Francis lidenskap gjengjeldt? Jakten på den tidligere nevnte litteraturskatten. Hvordan karakteren til Francis utvikler seg fra en rasjonell professor, til en lidenskapsfull mann.

Ivar Nergaard gjør en god jobb som oppleser. Stemmen er behagelig og ikke kjedelig å høre på. Han tar karakterene i boken godt.

Det er deilig å bli lest for av og til. Det gjør det lettere å le høyt av morsomme poeng. For min del vil jeg si at opplesningen var noe av det som gjorde det så vanskelig å legge bort Digiboken, i tillegg til en velskrevet bok selvsagt.

Formatet på denne boken er en Digibok. En Mp3spiller som innholder en bok, innholdet kan ikke byttes ut. Digibokens design gjør at du helt fint kan sette Digiboken din i bokhylla etter å ha hørt gjennom den. Den har flere praktiske funksjoner. Du kan sette hastigheten til oppleseren til saktere, normalt eller raskere. Om du velger raskere eller saktere høres stemmen fortsatt normal ut. Du kan også stille på volum, meny og språk, du kan legge inn dine egne bokmerker og den har blant annet en egen søvnfunksjon. Slår du Digiboken av, begynner den der du stoppet når du slår den på igjen.

Digiboka er brukervennlig, lett å sette seg inn i uten lange bruksanvisninger og har et lekkert design.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: