Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Filosofihistorien på 200 minutter av Trond Berg Eriksen
En god muntlig fremstilling av filosofihistorien
Av Rita Bang Kyllingstad, 23. Juni 2008, kl. 22.01

Tittel: Filosofihistorien på 200 minutter
Forfatter: Trond Berg Eriksen
Format: Digibok
Utgitt: 2007
Språk: Bokmål
Sider: 3t. 51min.
ISBN: 9788242123510
Forlag: Lydbokforlaget

Filosofihistorien på 200 minutterFilosofihistorien på 200 minutter er en kjekk ”oppslagsbok” i lydbokformat. Den er faktisk bare utgitt i lydbokformat, med tanke på muntlig formidling. Trond Berg Eriksen går igjennom filosofien fra Sokrates til det 20. Århundrets filosofer som Wittgenstein og Foucault. Dette er en lydbok som ikke vil støve bort i hyllen, men som kan tas frem flere ganger.

Dette er et godt kjøp for de som tar Ex Phil. Her gjennomgås filosofihistorien på en tilgjengelig måte. Det betyr ikke at konsentrasjon ikke er nødvendig, for det er det. Det er fort gjort å dette ut litt hvis filosofi ikke er noe som interesserer deg spesielt. Men misforstå meg rett, dette er på ingen måte kjedelig. Man kan si at dette er en lang, men meget god forelesning.

Det er ikke bare Ex Phil studenter som kan ha nytte av denne Digiboka. Den passer for alle som vil tørke støv av sine filosofikunnskaper. Eller for de som akkurat har begynt å interessere seg for filosofi.

Oppleseren Trond Berg Eriksen har en stemme som er behagelig i alle tre hastighetene, så man kan rase gjennom filosofihistorien eller ta det ekstra sakte. Kapitlene er godt lagt opp, og med muligheten for egne bokmerker er det lett å orientere seg i Digiboka.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: