Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Operasjon Snøhvit av Eirik Wekre
Ambisiøs og spennende
Av Bent Johan Mosfjell, 2. August 2008, kl. 17.31

Tittel: Operasjon Snøhvit
Forfatter: Eirik Wekre
Sider: 359
ISBN: 9788205376199
Utgitt: 2008
Forlag: Gyldendal

Operasjon SnøhvitNorge er et land som er svært avhengig av det sorte gull som pumpes opp av Nordsjøen. Hva skjer dersom noen stjeler oljefondet? Hva om Norge i tillegg risikerer å miste rettighetene til verdiene som ligger under havbunnen? Eirik Wekre har snekret sammen et abisiøst scenario. Her spares det ikke på store konspirasjoner og alvorlige konsekvenser.

Historien begynner på nyttårsaften. Med midnatt går strømmet i hele Oslo. En høyt betrodd medarbeider i Norges Bank benytter anledningen til å rappe mesteparten av oljefondet. Aksjene selges i biter over hele verden samme natt.

Leseren følger Hege Tønnesen i PST i hennes jakt på å finne ut hva som skjer. Indre og ytre fiender gjør situasjonen uklar. I tillegg flettes hennes samboer inn i plottet. Han skriver en biografi over tidligere havrettsminister Jens Evensen.

Forfatteren lykkes langt på vei med å bygge opp et troverdig plott. Denne anmelderen mangler den historiske og tekniske innsikten til å vurdere alle elementer i handlingen. Jeg har imidlertid ikke noe problemer med å tro at det kan være riktig. Slik sett lykkes forfatteren.

Boken er spennende og leseren rives med. Språket flyter på en god og naturlig måte. Slik det skal gjøre i en thriller av denne typen. Jeg har ingen problemer med å anbefale boken til de som ønsker en samfunnsrealistisk spenningsroman. Når boken likevel ikke får toppkarakter, så skyldes det den vanligste svakheten.

Handlingen blir ikke sydd godt nok sammen på slutten. Det er ikke direkte dårlig, men dessverre ikke så bra som det burde vært. Til tross for denne lille nedturen på slutten, er det ingen grunn til å underslå at jeg gjerne leser en ny thrillerav Eirik Wekre.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: