Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Joker til høyre av Kjell H. Mære
Spennende, men litt for storslagen
Av Bent Johan Mosfjell, 14. April 2009, kl. 3.28

Tittel: Joker til høyre
Forfatter: Kjell H. Mære
Utgitt: 2009
ISBN: 9788282330039
Språk: Bokmål
Sider: 290
Forlag: Commentum

Joker til høyreDette er Kjell H. Mæres tredje Valdres-krim. De to første bøkene om Thor Due og resten av det lokale lensmannskontoret har sørget for store forventninger. Det er ingen grunn til å underslå at Joker til Høyre også er en solid sammnskrudd krim.

Dessverre så blir plottet litt for høytflyvende denne gangen, rett og slett litt for urealistisk og slutten bidrar ikke helt til å sannsynliggjøre at dette er mulig. Når dette er sagt, så er det absolutt nok en lesverdig bok fra Mæres tastatur.

Boken begynner med at en lokalpolitiker blir kidnappet. Deretter blir bygdas ordfører funnet drept. Parallelt følger vi Ingemann Jensens ferd til Øst-Europa og den lokale etterforskningen. Sistenevnte blir utsatt for "hjelp" fra sentrale politimyndigheter som har en egen interesse i saken. Legger du til et byggeprosjekt, en pengeglad rådmann og en tidligere løs fugl på vei tilbake på skråplanet, så får du en kompleks situasjon. Thor Due har fått orden på ekteskapet, men må til gjengjeld fungere som lensmann i Svanhild Rundsveens fravær.

Forfatteren lykkes godt med å bygge opp stemningen i boken. Hva er det som skjer og hvordan henger dette sammen? Leseren blir stadig klokere utover i boken og det er med forventning man nærmer seg slutten. Det er her det delvis svikter. Avslutningen kunne rett og slett vært bedre skrudd sammen. Den er ikke helt bortreist, men den tilfredsstiller ikke de store forventningene som er bygd opp i løpet av bokens første 250 sider.

Utover denne kritikken er det kun små skjønnhetsfeil som trekker ned, som f.eks. å skrive at en oppegående rådmann ikke vet hvem som er vararepresentant til formannsskapet når mange millioner står på spill.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: