Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Hunden frå Baskerville av Arthur Conan Doyle
Magien er fortsatt der.
Av Bent Johan Mosfjell, 27. Juli 2009, kl. 21.14

Tittel: Hunden frå Baskerville
Forfatter: Arthur Conan Doyle
Utgitt: 2009
ISBN: 9788281870079
Språk: Nynorsk
Sider: 190
Forlag: Baskerville

Hunden frå BaskervilleDet er spennende å gå løs på en slik klassiker. Fallhøyden er stor når man åpner en original historie om Sherlock Holmes. Når det i tillegg er snakk om en fortelling der man har vært borti handlingsforløpet tidligere, kan man fort bli skuffet.

Det er på sin plass at det er forlaget Baskerville som utgir denne boken. De har leid inn Ragnar Hovland som oversetter, noe som var et klokt valg. Språkføringen er sikker og han har funnet den riktige balansegangen mellom den gammelmodigie tonen og moderne språk. Det sitter rett og slett som et skudd.

Plottet tar utgangspunkt i en forbannelse som hviler over Baskerville-slekten. En gigantisk hund skal etter sagnet hjemsøkt familien. Sir Charles Baskerville er død og Sherlock Holmes blir bedt om å undersøke saken og beskytte den unge nevøen som arver godset. Er det noe overnaturlig eller er det en naturlig forklaring?

Vi følger historien gjennom tankene til doktor Watson. Det er fascinerende hvordan fortellermåten varieres utover i boken. Brikker legges ut, noen passer og andre forvirrer. Leseren av boken har erfart dette, de som fortsatt har noe ugjort i livet, skal spares for ytterligere spoilere. 190 sider med spenning venter. Løp og kjøp!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: