Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Lucifers evangelium av Tom Egeland
Det er slik en spenningsroman skal være
Av Bent Johan Mosfjell, 30. August 2009, kl. 16.45

Tittel: Lucifers evangelium
Forfatter: Tom Egeland
Utgitt: 2009
ISBN: 9788203194740
Språk: Bokmål
Sider: 475
Forlag: Aschehoug

Lucifers evangeliumDet er en fornøyelse å lese Tom Egelands siste bok. Den er skrudd sammen så bra at selv håpløst mye demonologi finner sin naturlige plass og skaper stemning og ikke fører til en irritert leser. Med tanke på mengden med bibelsk og religiøst spissfinderi i boken, er det ganske imponerende.

Vi møter verden gjennom øynene til albinoen Bjørn Belto. En arkeolog mer kjent for sin stahet enn halsbrekkende actionegenskaper. Den smålåtne hovedpersonen fungerer på en måte som brautende alkoholikere ikke makter. Utgangspunktet for historien er jakten på sannheten om et eldgammelt manuskript.

Beltø går under jorden når de andre som jobber med manuskriptet blir funnet nakne, tappet for blod. Kommunikasjon gjennom moderne hjelpemidler leder han inn på et spor som får ham frem fra skjul og på aktiv jakt etter sannheten.

Nåtid og begivenheter fra 1970 veves sammen. Hvem er venn og hvem er fiende? Hva er egentlig hemmeligheten? Med en strøken penn driver Egeland fortellingen fremover. Dette er en bok som får leseren til å ønske å finne ut hva som skjer på de neste sidene.

I motsetning til mange lovende bøker, klarer forfatteren å avslutte boken på en måte som hever boken. I stedet for et mageplask blir det stor applaus. Fornøyelig. Dette er en bok som jeg virkelig håper at får mange lesere, det vil være fortjent.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: