Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Evighetens kyss av Stephenie Meyer
En spenndende bok.
Av Rita Bang Kyllingstad, 10. Oktober 2009, kl. 16.15

Evighetens kyss
Forfatter: Stephenie Meyer
Originaltittel: Twilight
Utgitt: 2009
Format: Digibok
Språk: Bokmål
Spilletid: 14t. 22min.
ISBN: 9788242146816
Forlag: Lydbokforlaget

Evighetens kyssEvighetens Kyss (Twilight) er den første boken i av fire bøker i Twilightsagaen. Disse bøkene har blitt veldig populære, men jeg kjente at jeg ikke var helt overbevist da jeg leste bakpå boken og skjønte at dette var en vampyrkjærlighetsroman. Heldigvis overrasket boken meg positivt. Dette er god underholdning, kanskje ikke en bok jeg vil lese om og om igjen, men absolutt verdt å lese.

Det begynner med at Isabella Swan, kalt Bella, flytter til den kjedelige og grå småbyen Forks for å bo der med sin far. Bella har ikke store forhåpninger til flyttingen. Hun har aldri vært særlig populær på skolen, og er heller ikke særlig glad i småbyen Forks, byen hun husker fra barndommens sommerferier hos faren. Vel fremme i småbyen på ny skole viser det seg at hun blir ganske omsvermet. Men det er noen hun legger spesielt merke til, og det er Edward, som oppfører seg mildt talt merkelig rundt Bella. Han veksler mellom å være hyggelig og meget avvisende.

Etterhvert viser det seg at Edward er vampyr og Bellas store forelskelse. Det er en klassisk umulig kjærlighet. Han er vampyr, hun “offeret”, han har evig liv, hun er dødelig. Dette byr på en rekke problemer i seg selv. Selv om Edward kan omgås mennesker uten å bite dem, finnes det også andre vampyrer. Kan de holde seg? Kan Edward beskytte Bella mot alle farer?

Effekten Bella har på Edward og omvent blir behørig beskrevet men det holder seg på et slik nivå at det ikke blir klissete. Boken har en jevn og ofte uforutsigbar fremgang slik at man som leser faktisk lurer på hva som skjer og må høre mer for å finne det ut.

Digiboken er lest av Ine Jansen som har en behagelig og fin stemme, selv på høyeste hastighet.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: