Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Kadaver av Alexander Leines Nordaas
En utradisjonell historie om en begravelsesagent og døden.
Av Rita Bang Kyllingstad, 19. Oktober 2009, kl. 11.31

Tittel: Kadaver
Forfatter: Alexander Leines Nordaas
Sider: 228
ISBN: 9788292906491
Utgitt: 2009
Innb: Paperback
Språk: Bokmål
Utgave: 1. utg.
Forlag: Licentia Forlag

KadaverKadaver er Alexander Leines Nordaas romandebut. Omslaget falt i smak umiddelbart, men boken er ikke like vellykket.

Vi møter begravelsesagenten Edvard og blir tatt med på fortellingen om hans liv. Han er gift med Beathe og sammen har de datteren Sarah. På en rasteplass med likbilen fylt med sprit nøstes livet hans opp og vi får vite hvordan han havnet der han er i dag. Alt fra den store kjærligheten som han aldri fikk mot nok til å til å gjøre noe med, til hvordan han endte opp som begravelsesagenten. Foreldrene som døde da Edvard var barn, barndommen, ungdommen og livet som barnefar.

Fortellingen i seg selv er ikke dårlig, den er godt bygget opp og man får stadig nye biter i puslespillet. Problemet ligger i at boken på en måte er uengasjerende. Det er en del skrivefeil og ombyttede ord. Dette bryter stadig illusjonen, ødelegger flyten og gjør det vanskeligere å leve seg inn i historien. Karakterene vi møter virker også litt for skapt. Jeg tok meg selv i å vente forgjeves på å bli oppslukt av denne boken. Den tar aldri helt av.

Til tross for dette er det noen perler også i denne romanen. Forfatteren skaper fra tid til annen flotte scener. Han bruker språket og virkemidler på en slik måte at boken blir levende, bare synd det ikke er slik hele veien. Når det klaffer er det bra, derfor blir savnet desto større når magien blir borte.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: