Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Boken om Digital fotografering av Scott Kelby
Scott Kelby har skrevet en morsom og lettfattelig fotobok som viser deg hvordan du kan ta bedre bilder.
Av Rita Bang Kyllingstad, 31. Desember 2009, kl. 15.20

Boken om Digital fotografering - Bind 1
Forfatter: Scott Kelby
Oversatt av: Toralv Østveng
Utgitt: 2007
Sider: 217
ISBN: 99788277723181
Forlag: BookWorld

Boken om Digital fotograferingPå forsiden av denne boken står det; ”Lær deg triksene som lar deg ta bilder som proffene!” Det høres lovende ut, og løftet blir i stor grad holdt.

Denne boken er rett og slett festlig skrevet. Fra første side er jeg fanget, og før man vet ordet av det har man lest mer enn man skulle tro. Dette er ikke en kjedelig og teknisk bok om fotografering, men en praktisk bok, med gode konkrete tips.

Det finnes mange fotobøker, men det som gjør denne spesiell er måten den er skrevet på. Som forfatteren selv sier:

… Det er det denne boka handler om; Du og jeg er ute og fotograferer mens jeg svarer på spørsmålene dine, gir gode råd og deler fotohemmeligheter med deg slik jeg ville ha gjort det ovenfor en kamerat, uten en masse tekniske forklaringer og fotofaglig babbel.

Boken er svært oversiktlig oppdelt og har en fin innholdsfortegnelse som gjør at du lett finner fram til akkurat det du trenger. Tipsene er rett på sak og med bilder som illustrerer poengene på en veldig grei måte. Den er ypperlig for den gjengse amatørfotograf som ikke gidder/vil/har tid til å lese flere hundre sider bruksanvisning men likevel vil lære å ta bedre bilder.

Boken er godt skrevet, med mye humor, som i stor grad blir brukt til å understreke forfatterens poeng. Den er så velskrevet og lettfattelig at den faktisk blir lest, i motsetning til den tidligere omtalte bruksanvisningen som man blar gjennom en gang og så skal se på ”siden”. Forfatteren henvender seg til leseren på en direkte og morsom måte.

Det er en del ”trykkfeil” i boken; noen ord mangler bokstaver, andre er stavet feil, eller plassert feil/gjentatt. Dette er ikke forfatterens feil, snarere mangelfull korrekturlesing i den norske oversettelsen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: