Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
I Evigendt av Siri Fjellvang Tobiassen
En annerledes fantasyroman.
Av Rita Bang Kyllingstad, 23. Januar 2010, kl. 11.01

I Evigendt
Forfatter: Siri Fjellvang Tobiassen
Utgitt: 2009
Sider: 350
ISBN: 9788279170389
Forlag: Kolibri Forlag

I Evigendt”I Evigendt” er Siri Fjellvang Tobiassens debutroman. Vi møter Oda, og sønnen hennes Ask. Oda mistrives i jobben, hverdagen er grå og trist, og hun er langt fra fornøyd med sakenes tilstand. Livet går henne i det store og hele midt i mot.

En fyllesjuk søndag morgen dukker det plutselig opp en drage i stuen hennes, og ikke overraskende, blir det meste snudd på hodet fra det øyeblikket.

Dragen, som viser seg å hete Max, har kommet hjem til Oda og Ask for å spørre om hjelp. I verdenen Max kommer fra har de et problem som de mener Oda og Ask kan hjelpe dem med. Dermed blir de med dragen til Evigendt. Turen går ikke helt etter planen, men de kommer da frem. I Evigendt er det flust av overraskelser; har man misforstått Oda og Asks talenter? Kan de i det hele tatt hjelpe?

Historien er spennende, den har god drivkraft, er uforutsigbar og interessant nok til at man henger seg på. Idéen er ikke akkurat ny; verden er i krise – intetanende karakterer er utvalgt til å redde verden. Det som virker nytt ved historien er skrivemåten. Forfatteren blander slang, engelsk, og utradisjonelle uttrykk. Noen steder med hell, men slett ikke alltid.

Dette er en bok skrevet med mye humor, men for min del var det ikke alt som klaffet. Morsomhetene traff gjerne litt ved siden av mål, og passet ikke alltid inn. Tidvis ble det platt og flaut.

Dette til tross, er det en spennende bok å få med seg.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: