Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Norges Nasjonalparker: Rondane og Dovre
Dette er en flott bok for alle som liker naturen.
Av Øyvind Sommerstad, 3. Januar 2011, kl. 16.33

Tittel: Norges Nasjonalparker: Rondane og Dovre
Forfattere: Finn Bjormyr og Lasse Kopperud
Sider: 118
ISBN: 9788205389557
Utgitt: 2009
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

Rondane og DovreBoken “Rondane og Dovre” er den 8. boken i en serie om Norges Nasjonalparker. Bøkene om Norges Nasjonalparker er et godt resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Turistforening og Statens naturoppsyn/Direktoratet for naturforvaltning.

Forfatteren Lasse Kopperud er lektor i historie og har 30 års erfaring fra Den Norske Turistforening. Forfatteren Finn Bjormyr har hovedansvaret for oppsyn med verneområdene i Dovre og i Rondane gjennom Statens naturoppsyn.

Boken beskriver det flotte vernede naturområdet i Rondane og Dovre. Boken inneholder også gode beskrivelser på godt over 20 merkede turer. Alt fra korte fotturer på 2 timer, til ukes-lange turer, og toppturer. Flere av turene er beregnet for barnefamilier, mens andre turer krever klatreutstyr og er mer for erfarne turfolk.

Flere av stedene som forfatterne beskriver, går det faktisk an å sykle til, hvis man ønsker det. Turistforeningen har mange betjente og ubetjente hytter i området som kan benyttes i forbindelse med en pause eller overnatting.

Naturreservatet i Rondane og Dovre har 10 topper som er på over 2000 moh. 5 av disse toppene er relativt lette å bestige.

Dette er en flott bok for alle som liker naturen. Du kan nyte boken fra sofakroken, eller du kan benytte boken i forbindelse med planlegging av spennende fotturer, hvor f.eks. jakt, fiske, padling og/eller fotografering inngår.

Boken tar for seg landskap, geologi, dyreliv samt sagn og myter fra tidligere tider. Mange av stedene har en spennende historie, og man får god kjennskap til stedsnavnenes opprinnelse. For eksempel Per Gynt, Dovregubben, Høvringen og Villmanndalen. Massevis av flotte bilder i boken, og man får nærmest naturen inn i egen stue.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: