Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Juliet Naked av Nick Hornby
En varm og vittig fortelling om en musikers liv.
Av Frank Sandøy, 12. Februar 2011, kl. 20.23

Tittel: Juliet Naked
Forfatter: Nick Hornby
Oversetter: Kyrre Haugen Bakke
Sider: 298
ISBN: 9788203212956
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Aschehoug

Juliet NakedNick Hornby har en forkjærlighet for musikk og fans, og spesielle forhold mellom menn og kvinner. I hans åttende bok, Juliet Naked, er den sære fansen og lidenskapen for musikk med igjen.

Forsvunnet musiker
Annie og Duncan drar til USA for å lete etter spor fra den tilbaketrukket musiker Tucker Crowe. De oppsøker av alle ting, et pissoaret hvor Tucker sist ble sett. Rett etter hjemkomsten slipper Tucker en demo av ukjente låter. Og forvirringen er stor blant fansen. Mye skrives på nettet, og Annie skriver plutselig en egen anmeldelse om demoen.

Etter at de er kommet hjem innser Annie at hun er lei det lange forholdet til den nevrotiske ikke-voksne Duncan, som har vart i femten år. Når Duncan flytter ut etter hans utroskap, begynner Annie å treffe andre menn.

Så får Annie et uventet svar på sin anmeldelse av demoalbumet. Selveste Tucer Crowe svarer henne, og de starter en mailkontakt. Når de til slutt møtes, så skjer det ikke på den rolige måten.

Kjærlighetshistorie
Bokens egentlige hovedperson er den barnløse Annie. Som passivt har godtatt alt som hennes samboer har gjort og sagt. Hele livet deres har vært styrt av Duncans besettelse til en musiker.

Boken er fornøyelig lesing, den vandrer enkelt mellom personene. Historien er enkel og grei, til tider litt tragikomisk. Det er ikke den store romanen, men en fornøyelig historie om musikklidenskap. Med en finurlig vri mot slutten, som ender med et lite smil om munnen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: