Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Norges Beste fjellturer av Per Roger Lauritzen
Forfatteren har tatt med turområder som kanskje ikke er like allment kjent.
Av Øyvind Sommerstad, 2. Februar 2011, kl. 22.49

Tittel: Norges Beste fjellturer
Forfatter: Per Roger Lauritzen
Sider: 207
ISBN: 9788205389557
Utgitt: 2008
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

Norges Beste fjellturerBoken “Norges beste fjellturer” er en flott bok som tar for seg 12 av fjellområdene i Norge. Forfatteren Per Roger Lauritzen har vandret rundt i fjellene i nærmere 40 år, og i denne boken har han samlet sine favoritturer.

Per Roger Lauritzen har vært aktiv i Turistforeningen, blant annet som inspektør og redaktør. Han har skrevet over 40 bøker om natur, kultur og friluftsliv. I 2007 ble Per Roger Lauritzen tildelt Den Norske Friluftslivprisen. I boken er 50 turer over hele landet godt beskrevet.

De 12 fjellområdene som er beskrevet er Setesdalheiene, Austheiane, Vestfold og Skrim, Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen, Breheimen, Hedemarksvidda, Femundsmarka, Trollheimen, Sulitjelmafjellene og Narvikfjellene.

Boken har mange flotte bilder, detaljerte kart og fakta om overnattingsteder. Fiskemulighetene er også tatt med, samt fine skiturer gjennom Skarveimen og Hardangervidda. Breturer i Jotunheimen kan også anbefales.

Det er også tatt med mange nyttige tips om steder som man bør besøke underveis, som f.eks. Norsk Fjellmuseum på Lom.

Dyrene som ferdes i områdene er også tatt med. Er man heldig kan man få oppleve bjørn, reinsdyr, elg, rådyr, hjort, rev, hare, oter, ilder, mink og grevling, samt mange ulike fuglearter.

Sykkeltur på den kjente Rallarveien på Hardangervidda er beskrevet med spennende bilder. Her er kontrastene store hvor man kanskje sykler forbi fossefall og gjennom snøfonner. Noen av turene er lange fotturer, som f.eks. Rondanestien. Rondanestien går fra Oslo sentrum via Hedemarksvidda til Dovre. Her kan man faktisk følge Turistforeningens merkede stier. Ved hjelp av Turistforeningens mange hytter, kan man også gå fra hytte til hytte.

Den kjente Besseggen er også beskrevet i boken. Besseggen er Norges mest berømte fotturrute. Man kan nå Besseggen fra Gjendesheim eller fra Memurubu.

Forfatteren har tatt med turområder som kanskje ikke er like allment kjent, som turer i Vestfold og omkring i Løten i Hedmark. Man kan faktisk gå fra Sandefjord via Kodal til Skrim. Det som er ekstra interessant er at forfatteren har samlet turer både fra de kjente og de mindre kjente fjellområdene i en og samme bok. Variasjonen på turene er derfor svært bra. Her burde det være turer for enhver smak.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: