Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
En vill mann av Kristoffer Clausen og Gunnar Omsted
Forfatteren har levd i villmarken som Helge Ingstad i et helt år.
Av Øyvind Sommerstad, 21. Mars 2011, kl. 21.13

Tittel: En vill mann - 365 dager som jeger, fisker og sanker
Forfatter: Kristoffer Clausen og Gunnar Omsted
Sider: 208
ISBN: 9788202311353
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Forlag: Cappelen Damm

En vill mannKristoffer Clausen er født i 1976 og har tidligere bodd og jaktet i Tanzania og Botswana. Boken er skrevet som en dagbok og dekker året Kristoffer Clausen’s var i den norske villmarken. Kristoffer dro ut i villmarken 1. august 2009, og returnerte 1. august 2010.

Forfatteren hadde med seg kano, fiskeutstyr og våpen, men ikke mat til turen. Maten skulle han skaffe selv. Enten via hjortejakt, men også fuglejakt, fiske og selvplukkede bær og planter.

Forfatteren er veldig inspirert av Helge Ingstad, og har levd i villmarken som Helge Ingstad i et helt år. Han tok med seg hunden sin, og dro på tur til Vestlandet ved Sognefjorden.

Christoffer tok mange flotte bilder på turen, og boken er en fornøyelse å lese. Her er nærbilder av kongeørn, hjort og andre naturmotiv. Når man ser alle naturbildene forstår man hvorfor Christoffer er kjent som Skandinavias fremste jaktfilmfotograf.

Han forteller svært åpent om sine utfordringer, og spesielt følelser for det å være lenge borte fra familie og venner. Han fikk noe besøk underveis, men vurderte flere ganger å avbryte turen. Men Christoffer bet tennene sammen og holdt ut, til tross for at han savnet veldig sosial omgang med andre. Han bodde stort sett i gapahuk og egenprodusert indianertelt.

Boken er utrolig inspirerende, men også veldig nyttig slik at man kanskje tenker seg 2 ganger om før man gir seg ut på en tilsvarende tur selv.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: