Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Vi skal arve vinden av Gunnar Staalesen
Miljøhensyn kan være svært så komplisert.
Av Øyvind Sommerstad, 10. Mars 2011, kl. 7.19

Tittel: Vi skal arve vinden
Forfatter: Gunnar Staalesen
Sider: 311
ISBN: 9788205401211
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

Vi skal arve vindenForfatteren Gunnar Staalesen er født i 1947 i Bergen. Den første krimboka om Varg Veum ble utgitt allerede i 1977. Flere av bøkene om Varg Veum er filmatisert. Dette er den 15. boka om privatetterforskeren Varg Veum i Bergensområdet.

Boken er en høyaktuell krim om temaer som vindmøller, miljøhensyn kombinert med økonomiske interesser. Noen personer forsvinner sporløst, og Varg Veum blir ved en tilfeldighet involvert i en kraftig debatt om nye vindmøller ved det vakre kystlandskapet i Gulen.

Sterke krefter og intriger splitter den ellers lille, rolige bygda på vestlandet. Dette berører selvfølgelig familier og vennskapsbånd, og flere må stå til rette for gamle og godt skjulte hemmeligheter. Miljøhensyn kan være svært så komplisert.

Boken er utrolig spennende, lettlest og godt skrevet. Forfatteren har mange morsomme og lunefulle kommentarer, og beskriver karakteren Varg Veum på en fin måte. Nok en god krim fra Gunnar Staalesen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: