Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Nattefokk av Johan Theorin
“Det ene fyrtårnet lyser i blant – det er natten før noen skal dø.”
Av Øyvind Sommerstad, 3. April 2011, kl. 16.05

Tittel: Nattefokk
Forfatter: Johan Theorin
Sider: 392
ISBN: 9788205387713
Utgitt: 2009
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

NattefokkJohan Theorin er født i 1963, og har skrevet blant annet 4 kriminalromaner fra fyrstedet Åludden. Åludden ligger i Öland i Sverige. De 4 romanene dekker hver sin årstid på Öland.

Nattefokk er den andre boken i serien. Boken skifter elegant mellom fortid og nåtid, og bringer leseren inn i den skremmende og spennende historien om en familie som kjøper drømmehuset på landet. Familien får virkelig føle stedets mørke hemmeligheter på kroppen.

Nattefokk er et ekstremt vær som pisker inn mot Öland ved jevne mellomrom. Når det er Nattefokk burde man holde seg innendørs, både på grunn av været, og på grunn av de nifse hendelser som ofte finner sted samtidig.

Forfatteren setter standarden når han i boken begynner med å gjengi følgende svenske sagn fra 1800-tallet:

De døde samler seg hver vinter for å feire jul. Men en gang ble de forstyrret av ei ugift kjerring. Klokka hennes hadde stanset, så hun sto opp for tidlig og kom til kirken midt på julenatten. Det summet av stemmer som om det var gudstjeneste der, og det var fullt av folk. Plutselig fikk kjerringa se forloveden sin fra sine unge dager. Han hadde druknet mange år tidligere, men nå satt han i en kirkebenk blant de andre.

Det er 2 fyrtårn på Åludden. Sagnet forteller at “Det ene fyrtårnet lyser i blant – det er natten før noen skal dø.” Denne boken er den perfekte spøkelseskrim, med snev av okkult spiritisme. Boken var så spennende at det var svært vanskelig å legge fra seg. Kan virkelig anbefales.

Jeg ser frem til å lese om de 3 andre årstidene på Öland.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: