Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Skyggenes gate av Joy Fielding
Hva skjer når den man har forelsket seg i, ikke lenger er like øm, oppmerksom og eventyrlysten?
Av Øyvind Sommerstad, 5. April 2011, kl. 20.28

Tittel: Skyggenes gate
Originaltittel: ”Mad River Road”
Forfatter: Joy Fielding
Oversetter: Ingegerd Wallberg Tronslien
Sider: 383
ISBN: 9788204120274
Utgitt: 2007
Språk: Bokmål
Forlag: Damm

Skyggenes gateJoy Fielding har skrevet nok en spennende, psykologisk thriller. Joy Fielding er bestselgerforfatter i New York Times, og flere av bøkene hennes har blitt oversatt til 20 språk. Heldigvis blir flere og flere av bøkene hennes tilgjengelige her i Norge også, ved at de blir oversatt til norsk.

Forfatteren får leseren til å leve seg inn i handlingen på en svært skremmende måte. Jeg leste også denne boken av Joy Fielding med skrekkblandet fryd… Ønsker jeg egentlig å vite fortsettelsen? Samtidig jeg bare må lese videre for å få svar på hvordan det hele til slutt ender.

Joy Fielding beskriver psykopaten Ralph Fishers tankesett og handlinger på en utmerket måte. Ralph sverger hevn på sin ekskone, og skyr ingen ting for å få fullbyrdet dette. Han mener at alt er hennes egen feil, og det er også hennes feil at han havnet i fengsel. Ralph’s ekskone bor for tiden i Skyggenes gate, i Ohio, hvor hun lever med konstant frykt under falskt navn og identitet.

Boken handler om forelskelser, løgner og eks-kjærester. Hvilke dramatiske følger det vil kunne få dersom man skulle forelske seg i feil person? Hva skjer når den man har forelsket seg i, ikke lenger er like øm, oppmerksom og eventyrlysten?

Boken er tidvis ganske brutal, men allikevel er den velskrevet og svært spennende. Joy Fielding holder spenningen på høyt nivå gjennom hele boken, og den rekker aldri å bli kjedelig. Forfatteren har en psykologisk innsikt som overgår mange spenningsforfattere.

Gleder meg til å lese flere av bøkene hennes.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: