Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Bare mamma som er gud av Line Merethe Nyborg
En oppvekstskildring som setter spor.
Av Rannveig Marit Mindresunde, 1. Mai 2011, kl. 11.26

Tittel: Bare mamma som er gud
Forfatter: Line Merethe Nyborg
Sider: 173
ISBN: 9788202329020
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Cappelen Damm

Bare mamma som er gudElin er elleve år og bor sammen med foreldrene på et lite sted i Nord-Norge. Faren er arbeidsledig, og moren arbeider i den lokale banken. De tre eldre søskena er flyttet hjemmefra. Familielivet veksler mellom husarbeid, ferier og besøk fra de tre andre barna. Elin betrakter livet til foreldrene på sin stille måte. Hun legger merke til morens trøtte ansikt og farens alvorlige og triste holdning, hun hører praten om kvelden og tenker sitt. Problemene vokser, spiser henne opp og gjør nettene uendelig lange og mørke.

Elin er redd …

Bare mamma som er gud er skrevet av Line Merethe Nyborg, og dette er hennes første bok. Historien er sår, forsiktig og følsom, den er tvers gjennom vakker. Det er sjelden jeg leser en så velskrevet bok. Språket til Line Merethe Nyborg er spennende, og hun mestrer kunsten med å fortelle mye mellom linjene. Boka utfordrer meg mens jeg leser, jeg får vite mye, men på samme tid så altfor lite. Elin er en stille jente som tenker mye og sier lite, hun betrakter verden, og jeg står på sidelinjen og ser på. Selve handlingen er barndomspreget og skjør, og den forteller noe om det å ikke føle seg god nok.

Det er bare én ting å si om denne boka, og det er at den må leses. Jeg håper forfatteren skriver mer i fremtiden, for hun har en helt egen stemme.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: