Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Bunnfall av Jørn Lier Horst
4 avrevne menneskeføtter flyter rundt ved Stavernskysten.
Av Øyvind Sommerstad, 29. Mai 2011, kl. 20.17

Tittel: Bunnfall
Forfatter: Jørn Lier Horst
Sider: 298
ISBN: 9788205401068
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

BunnfallForfatteren Jørn Lier Horst er født i 1970 og til daglig jobber han som etterforskningsleder ved Vestfold politidistrikt. Hans første krimbok ble skrevet i 2004.

Dette er den sjette krimboken Jørn Lier Horst skriver om politiførstebetjent William Wisting. Handlingen foregår i søndre Vestfold, hovedsakelig rundt Larvik, Stavern og Helgeroa-traktene. Siden hver av bøkene er avsluttende, kan de fint leses hver for seg. Forfatteren har også skrevet bøkene “Kodenavn Hunter: Dobbeltspill” og “Kriminalteknikk”.

I Bunnfall kommer plutselig 4 mistenkelige menneskeføtter drivende inn til land ved Stavernskysten. Alle 4 føttene blir funnet i løpet av en ukes tid. Det viser seg at alle føttene er revet av resten av kroppen på en grotesk måte. Det merkelige er at det er føtter fra 4 forskjellige mennesker. 4 venstreføtter med hver sin sko på.

Samtidig er flere eldre menn savnet i området, og også 2 damer er sporløst forsvunnet. Men disse forsvant jo for flere måneder siden…

Hva har de savnede personene til felles? Er det en sadistisk massemorder løs i området? Hva blir det neste?

William Wisting får i oppdrag å komme til bunns i dette. Datteren til Wisting jobber som journalist i VG, og har fått i oppgave å skrive avisartikler om mordere og hvordan fengslene preger dem under soning. Wisting kan selvfølgelig ikke dele taushetsbelagt informasjon med datteren, og derfor etterforsker de kriminelle saker side om side.

Boken er lettlest, og man blir lett revet med av handlingen. Det er ekstra spennende å lese boken, siden forfatteren jobber som etterforsker i det daglige. Han kjenner derfor godt til etterforskeres tanker og arbeidsmetoder. Boken kan virkelig anbefales!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: