Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Totem av Knut Faldbakken
En tøff type med fengselstatoveringer, blir tilfeldigvis drept av en ganske alminnelig, ordinær mann i trettiårene.
Av Øyvind Sommerstad, 8. Mai 2011, kl. 11.03

Tittel: Totem
Forfatter: Knut Faldbakken
Sider: 319
ISBN: 9788205394001
Utgitt: 2009
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

TotemForfatteren Knut Faldbakken har skrevet en rekke bøker, bl.a. romaner, skuespill, noveller og krim. Knut Faldbakken har skrevet bøker tilbake til 1960-tallet og helt frem til i dag. Krimromanen Totem ble nominert til Bokhandlerprisen i 2009.

Denne boken er den sjette boken om overbetjent Jonfinn Valmann. Handlingen foregår i Hedemarken, ved Mjøsa. Knut Faldbakken har skrevet en svært morsom bok, og jeg måtte flere ganger trekke på smilebåndet mens jeg leste…

– Er dette virkelig mulig?

Totem er samtidig en skikkelig spennende bok som tar opp temaer som hat, hevn og pengebegjær. Boken handler om tidligere arbeidskollegaer, eks-kjærester, fengselsopphold og smugling. Man lever seg lett inn hovedpersonenes liv, tanker og følelser.

Boken starter med at Ulrik Reinertsen nettopp har sonet ferdig sin promilledom, og inviterer gode venner hjem til en hyggelig fest. Bilnøklene hans blir stjålet, og noen få dager senere blir en tøff type med fengselstatoveringer tilfeldigvis drept av en ganske alminnelig, ordinær mann i trettiårene. Deretter fortsetter en rekke med hendelser og tilfeldigheter som skaper en helt spesiell atmosfære.

Med sine 75 korte kapitler er boken lettlest og vanskelig å legge fra seg. Anbefales!

Dette var den første boken jeg leste av Knut Faldbakken, og jeg ser frem til å lese neste bok om overbetjent Jonfinn Valmann.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: