Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Svarte sekunder av Karin Fossum
“Kan man egentlig få passet godt nok på de kjære barna sine?”
Av Øyvind Sommerstad, 27. Juni 2011, kl. 17.45

Tittel: Svarte sekunder
Forfatter: Karin Fossum
Sider: 271
ISBN: 9788202324889
Utgitt: 2002 (1. utgave, 3. Opplag 2010)
Språk: Bokmål
Forlag: Cappelen Damm

Svarte sekunderForfatteren Karin Fossum er født i 1954. Hun har mottatt en rekke gode priser på sine bøker: LA Times Book Award, Tarjej Vesaas’ debutantpris, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, Bokhandlerprisen og Brageprisen.

Svarte sekunder er den 6. krimboken om Konrad Sejer. Totalt har Karin Fossum skrevet 10 bøker om Førstebetjent Konrad Sejer.

Boken starter med at Helga Joners tiårige datter, Ida, forsvinner sporløst. Dette er selvfølgelig Helgas aller verst tenkelige mareritt. Forsvinningen skjer i forbindelse med en liten sykkeltur til kiosken. Ida skulle jo bare kjøpe et hesteblad og søtsaker.

Lokalbefolkningen starter opp en stor leteaksjon, men de finner verken den gule sykkelen til Ida, eller noen av hennes eiendeler. Dagene går og moren blir mer og mer hysterisk. Hva har skjedd med datteren hennes? Helga kan ikke forstå hva som kunne gå galt, hun har jo alltid tatt alle mulige forhåndsregler.

-Kan man egentlig få passet godt nok på de kjære barna sine?

Førstebetjent Konrad Sejer blir satt på saken, og en rekke andre merkelige hendelser blir avslørt. Men har dette egentlig noe med Idas forsvinning å gjøre?

Boken er svært godt skrevet, og er utrolig spennende. Karin Fossum beskriver de ulike personlighetene med stor innsikt, og tar tak i temaer som berører de fleste. En lettlest og samtidig skremmende bok av Karin Fossum.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: