Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Bake kake søte av Jan Mehlum
“Hvis du vil se datteren din igjen i live, må du skaffe 6 millioner i umerkede, små sedler”.
Av Øyvind Sommerstad, 1. Juli 2011, kl. 10.00

Tittel: Bake kake søte
Forfatter: Jan Mehlum
Sider: 409
ISBN: 9788292526422
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Publicom Forlag

Bake kake søteForfatteren Jan Mehlum har frem til nå skrevet 11 krimbøker om advokat Svend Foyn fra Tønsberg. Mehlums første krimbok om Svend Foyn var i “Gylne tider”, som ble utgitt i 1996.

Jan Mehlum har blant annet utdannelse som sosiolog, og har derfor en interessant innsikt i menneskers tanke- og væremåte. Noe som han bevisst benytter i sine personskildringer. Jan Mehlum har blant annet vunnet Rivertonprisen for beste norske kriminalroman.

Bøkene om advokat Svend Foyn er frittstående romaner, men flere av hovedpersonene kjenner man igjen. Politiadjutant Anne Rønningen og førstebetjent William Mørk fra kriminalavdelingen, er selvsagt med i handlingen. Svend Foyn har st. bernhardhunden Hulda. Hulda er mer enn gjerne med ham i Jaguaren, når han er ute på etterforskningsoppdrag. Advokaten er kjent for å jobbe litt på kanten av loven, og politiet har gitt ham advarsler opptil flere ganger. På fritiden er advokaten glad i å ta seg en god cognac, og tar gjerne et parti sjakk med førstebetjent William Mørk.

Boken “Bake kake søte” begynner med at et lite barn blir kidnappet på selve Tønsberg-dagen. Massevis av folk er ute i gatene, denne fine markedsdagen. I løpet av et uoppmerksomt øyeblikk, blir babyen stjålet fra en barnevogn. Dette blir selvsagt en politisak, men Svend Foyn er tilfeldigvis i nærheten, og får også i oppdrag å finne ut hvor babyen tok veien.

Kidnappingen settes raskt i sammenheng med en tilsvarende uoppklart kidnapping. Den forrige kidnappingen skjedde for et par år siden. Den gang ble det et svært tragisk utfall. Også denne gang blir det en utpressingssak, og flere millioner kreves for at barnet skal leveres tilbake. Men kan de få adoptivbarnet levende tilbake?

“Hvis du vil se datteren din igjen i live, må du skaffe 6 millioner i umerkede, små sedler, likt fordelt mellom norske kroner, euro og amerikanske dollar”.

Advokat Svend Foyn trekkes inn i et nytt halsbrekkende eventyr. Boken er svært spennende og kan virkelig anbefales. Boken er lettlest og vanskelig å legge fra seg.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: