Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Dronning av England av Jørn H. Sværen
En merkelig og variert liten bok.
Av Maren Hjorth, 9. Juli 2011, kl. 13.37

Tittel: Dronning av England
Forfatter: Jørn H. Sværen
Sider: 144
ISBN: 9788205411937
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Format: Heftet
Forlag: Kolon

Dronning av EnglandDronning av England er en merkelig liten bok. Det er en god blanding av dikt, tekster, skildringer, brev og bilder fra forfatteren Jørn H. Sværen. Alle tekstene har tidligere vært utgitt i kataloger, tidsskrifter, antologier og som håndlagde bøker på England Forlag.

Det er ikke alltid like lett å forstå hvor forfatteren vil hen og man faller litt av lasset allerede ved tredje kapittel. Tekstene mangler rød trå og man hopper fra tema til tema, det neste mer utilgjengelig enn det forrige. Det er klart at forfatteren vil si noe, men hva han vil si kommer dessverre ikke like klart frem. Allikevel er det også tekster som treffer hjertet. Skildringen av Arkadia, historien om papirbåten som brant på elven i London, diktet Tre Bøker og teksten En Stående Vending.

Alt i alt er Dronning av England en bok med stor variasjon, som kan leses raskt eller sakte. Den anbefales til alle som elsker moderne poesi og alle som vil ha noe litt annerledes. Alle andre burde kanskje tenke seg om to ganger.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: