Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Dypet av Tom Kristensen
Mye uforståelig skjer på dypet av Nordsjøen.
Av Øyvind Sommerstad, 7. Juli 2011, kl. 10.30

Tittel: Dypet
Forfatter: Tom Kristensen
Sider: 381
ISBN: 9788203195969
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Aschehoug

DypetTom Kristensen har skrevet 7 gode krimbøker. Forfatteren er født i 1955 på Tjøme i Vestfold. Han har arbeidet innen bank, industri og finans, og mange av bøkene hans bærer preg av dette, ved at blant annet ulike korrupte nasjonale og internasjonale finansmiljøer blir beskrevet.

Han debuterte med boken En kule i 2001, fortsatte med boken Hvitvasking i 2002. Deretter fulgte Freshwater, Profitøren, Dødsriket, Dragen, og til slutt Dypet i 2010. Tom Kristensen fikk tildelt Rivertonprisen for boken Dødsriket.

Dypet:
1. del av handlingen i Dypet starter på begynnelsen av 80-tallet, hvor dykkeren Tord Stensen har fått et risikofylt oppdrag i Nordsjøen. Mye går galt og dykkerkollegaen til Tord dør.

Tord forstår ikke hvorfor han selv overlevde ulykken, noen må ha reddet ham. Men hvem var det? Etter hvert dukker det opp bruddstykker fra handlingen i Tord’s hukommelse. Men ble boreriggen i Nordsjøen virkelig utsatt for sabotasje?

Eller var det bare en ulykke, pga dårlig sveising, slik det ble hevdet fra ulike fagmiljøer? Trusselbrev blir samtidig levert til Olje- og Energiministeren, og det trues med at en rigg vil bli senket dersom arbeidet på Trollfeltet ikke blir stanset umiddelbart. Mye uforståelig skjer på dypet av Nordsjøen.

2. del av handlingen er satt til år 2010, og finner sted i Vestfold. Sønnen til Tord, Jonas, blir en dag plutselig oppsøkt av en gammel sjømann, som forteller usammenhengende at noe er skjedd med faren hans, og at Jonas selv er i stor fare.

Jonas fikk aldri vite hvorfor faren hans plutselig forsvant, da han var et lite barn. Men etter at han ble oppsøkt av denne gamle sjømannen, begynner han på nytt å grave i den nesten 30 år gamle saken. Nye skremmende hemmeligheter dukker opp, og det viser seg at saken er fortsatt brennaktuell, og nye farer ser dagens lys.
Utpressing og sabotasje er nøkkelordene i denne undervanns-thrilleren, hvor handlingen pågår både i Nordsjøen og på fastland. Handlingen strekker seg også over til Russland, hvor sterke krefter råder.

Boken har 381 sider, men med sine 109 kapitler, er den rask å lese. Tom Kristensen har skrevet en svært fascinerende og spennende bok, som virkelig kan anbefales.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: