Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Guds venstre hånd av Paul Hoffman
En mørk og annerledes bok.
Av Rita Bang Kyllingstad, 5. Juli 2011, kl. 9.54

Guds venstre hånd
Forfattere: Paul Hoffman
Originaltittel: The left hand of God
Utgitt: 2010
Format: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 447
ISBN: 9788299810241
Forlag: Front Forlag

Guds venstre håndI Sanktuariet, drevet av Befrierne, bor Cale og en rekke andre gutter. De blir utsatt for beinhard trening, tortur og minimale og motbydelige måltider. Omgivelsene er kalde og harde, dødsfall er ikke uvanlig, og det eneste det er rikelig av er bank.

Cale vet ikke så mye om seg selv, han vet ikke hvor gammel han er eller hvor han kommer fra. Det vi får vite er at han er relativt smart og ufattelig god til å sloss.

En dag oppdager Cale og to andre gutter som er det nærmeste han kommer kompiser, en hemmelighet. Det ender opp med at de må rømme. Det er ikke bare enkelt å rømme fra Befrierne. Utenfor Sanktuariet ligger Skabblandet og er like trivelig som navnet tilsier. De tar fatt på reisen og utrolig nok kommer de til slutt frem til Memphis.

I Memphis ender de opp med å bli tatt vare på av Materazziene. Dette er en helt fremmed kultur for Cale og vennene, og konfliktene lar ikke vente på seg. Sakte men sikkert får vi vite stadig mer om Cale. Befrierne vil for en hver pris ha Cale tilbake, de gir ikke opp jakten på ham. Hva er det som er så spesielt med denne gutten?

Dette er ikke den vanlige historien om en snill gutt som rømmer fra det onde til det gode. Her er det ingenting som er forutsigbart. Det er mye som foregår; allianser, følelser, forbindelser og svik.

Dette til tross så kommer boken først skikkelig i gang rett før den er slutt, og når jeg endelig blir ordentlig dratt med i historien er den over. På egne ben griper den meg ikke med en gang, samtidig som den er vanskelig å glemme. Jeg tar meg fortsatt i å tenke på at jeg lurer på hvordan det skal gå med Cale, og det får vi vel vite så snart oppfølgeren kommer ut.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: