Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Ikke rart det kommer kråker av Karine Nyborg
En slående vakker novellesamling.
Av Maren Hjorth, 29. Juli 2011, kl. 14.24

Tittel: Ikke rart det kommer kråker
Forfatter: Karine Nyborg
Sider: 134
ISBN: 9788203195945
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Format: Innbundet
Forlag: Aschehoug

Ikke rart det kommer kråkerIkke rart det kommer kråker er Karine Nyborgs første skjønnlitterære bok – og for et talent! Nyborg skriver intenst og originalt med et levende språk og få klisjeer. Det handler om mennesker som ikke føler seg helt hjemme i livet, om forholdet mellom foreldre og barn, om sorg, tilgivelse, kjærlighet og redsel.

Hver novelle gir oss nok informasjon til å forstå hva som skjer og bildene forfatteren maler er lette å se for seg. Novellene følger også en slags rød tråd og mye tematikk går igjen gjennom hele boken. Novellene er triste, men mot slutten er det ofte håp allikevel.

Samlingen er klin umulig å legge fra seg og ble lest fra perm til perm i løpet av en time. Nyborg har en egen skrivestil og ordene sitter igjen i tankene når du lukker boken. De fleste vil finne at de kjenner seg igjen i flere av situasjonene. Ikke rart det kommer kråker er en slående vakker novellesamling som anbefales på det sterkeste!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: