Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Sex i Bibelen av Einar Gelius
En bok for spesielt interesserte.
Av Rannveig Marit Mindresunde, 27. Juli 2011, kl. 13.05

Tittel: Sex i Bibelen
Forfatter: Einar Gelius
Sider: 176
ISBN: 9788282050852
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Juritzen Forlag

Sex i BibelenSogneprest Einar Gelius skapte høsten 2010 store overskrifter med sin femte bok, ”Sex i Bibelen”. Debatten raste rundt presten som har lest Bibelen på nytt fra første til siste ord. Han tolker Bibelen på en ny og utfordrende måte, og legger ikke noe imellom når han skriver om den egentlige meningen bak de mange bibeltekstene. Vi blir introdusert for en verden full av kjærlighet og glede, og ifølge Gelius en religiøs verden som ikke hadde så høye moralske krav når det kommer til sex og nytelse.

Boka er rikt illustrert med engler, kvinner og utsmykninger. Alle kapitlene er pent fremstilt, og bildene er nydelige, det skaper langt på vei boka etter min mening. En får følelsen av at dette er en spesiell bok i det øyeblikket man åpner den. Einar Gelius går grundig til verks og forklarer godt rundt de utvalgte bibeltekstene, spørsmål rundt homofili, synd, erotikk og skam blir tatt opp.

At boka vakte sterke reaksjoner i kristne miljøer, kan jeg langt på vei forstå, Gelius skriver rett fra hjertet og uten hemninger, og for noen kan dette bli sterk kost. Einar Gelius henter frem mange gode poeng, og han bryter barriere på barriere, noe som fikk kirken til å rase da boka kom ut. Kirken reagerte så kraftig at Einar Gelius måtte forlate sin stilling som prest. Dette er nok en bok for spesielt interesserte, men jeg vil likevel gi tommelen opp til Einar Gelius for at han våger å bryte grenser!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: