Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Villdyr og Villmark av Arne Nævra
Forfatteren har i rundt 2 år gjemt seg i små kasser, telt eller snøhuler i påvente av et dyr eller fugl.
Av Øyvind Sommerstad, 17. Juli 2011, kl. 11.45

Tittel: Villdyr og Villmark
Forfatter: Arne Nævra
Sider: 302
ISBN: 9788203238017
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Aschehoug

Villdyr og VillmarkArne Nævra er kjent for sine fantastiske naturbilder, og fra NRK’s naturprogrammer. Arne Nævra har faktisk også blitt engasjert av BBC i forbindelse med å lage naturfilmer fra ulike verdensdeler.

Forfatteren har alltid et fotokamera rundt halsen, og har derfor fått tatt enormt mange fine bilder. Han er leder i Norsk Naturfilmforening samt medlem av Norske naturfotografer.

Boken er basert på tvserien “Villdyr og Villmark” som ble sendt på NRK for en stund tilbake. Boken beskriver bildene fra tv-serien, og historien rundt disse. Arne Nævra har samlet sine beste bilder fra turer fra hele verden, og har tatt med bjørneopplevelser, isbjørner, elg, gauper, fjellgorillaer, bavianer og pingviner. Han har også tatt med flotte bilder fra tiurleik og havørn.

Arne Nævra har en utrolig tålmodighet. Han innleder boken med at han i omtrent 2 år av sitt liv har gjemt seg inne små kasser, telt eller snøhuler i påvente av et dyr eller en fugl. Han har blant annet sittet i et furutre i 18 døgn i Øvre Pasvik for å vente på bjørnen.

Selv om han har tatt flotte naturbilder fra alle verdensdeler, er det hyggelig at han har skrevet et eget kapittel som heter “Borte bra, men hjemme best?”. Han setter virkelig pris på den norske naturen, og stortrives her i Norge.

Boken har mange bilder av meget god kvalitet. De fleste bildene er i A4-format. Nævra har skrevet på en fortellende måte, men jeg synes at det kan tidvis være litt tungt å lese. Det virker nesten som om det som ble sagt på tv-serien, har blitt skrevet på samme måte, med de samme ordene.

Jeg synes også at underteksten til bildene burde ha stått like under bildene. Noen ganger må man bla litt frem og tilbake før man finner riktig undertekst til gjeldende bilde. Bortsett fra disse tingene, synes jeg boken var artig å lese, og spesielt alle bildene var svært illustrerende.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: