Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Fiskeguide for Hardangervidda av Tore Qvenild
Hvordan er egentlig fiskemulighetene på Hardangervidda?
Av Øyvind Sommerstad, 21. August 2011, kl. 12.57

Tittel: Fiskeguide for Hardangervidda
Forfatter: Tore Qvenild
Sider: 222
ISBN: 9788252932515
Utgitt: 2009
Språk: Bokmål
Forlag: Tun Forlag

Fiskeguide for HardangerviddaIngen kjenner fiskemulighetene bedre enn Tore Qvenild. “Fiskeguide for Hardangervidda” er en fin bok om Norges beste og flotteste fjellfiske. Dette er en revidert utgave av hans bok om Hardangervidda, som ble utgitt i 2004.

Tore Qvenild har delt vidda opp i hele 12 kapitler/områder. Boken er ryddig og strukturert, skrevet med mange fine oversiktskart, historie, biologi og nyttig informasjon om overnattingssteder samt hvor man kan få kjøpt fiskekort. Forfatteren har også tatt med en del nyttige adresser, telefonnummer og internettadresser.

Historien går flere hundre år tilbake, og vi kan se hvor det har vært godt fiske i gamle dager, og hvor det er ekstra godt fiske i dag. Det er tydelig at det gjennom årene har vært en kamp om eierskapet til fiskemulighetene mellom private grunneiere og staten. Mange av områdene har derfor byttet eier opptil flere ganger, både rettmessig og ved tvang. Det er også egne artikler om atkomst til de ulike vannene. Noen steder er det anbefalt å benytte terrengsykkel den siste strekningen.

Jeg synes det var litt tungt å lese de 50 første sidene, da disse sidene inneholdt relativt mye informasjon om biologi, insekter og historikk. Men da jeg kom inn på den andre delen av boken, hvor de 12 fiskeområdene ble gjennomgått, fikk jeg all informasjon som jeg hadde behov for.

Boken er nok ekstra rettet mot fluefiskere, på grunn av den dyptgående informasjonen om biologi og innsekter. Men fiskemuligheter med mark, sluk og garn er selvsagt også nøye beskrevet. Dersom du skal på fisketur på vidda, er denne boken et naturlig reisefølge. Boken har også mange bilder av flott natur og store ørreter.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: