Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Den gode kraften av Joralf Gjerstad
Er du interessert i å høre hva Snåsamannen har å fortelle, er dette en fin start.
Av Øyvind Sommerstad, 16. Oktober 2011, kl. 11.42

Tittel: Den gode kraften – Snåsamannens egen historie
Forfatter: Joralf Gjerstad
Sider: 167
ISBN: 9788205398979
Utgitt: 2010
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

Den gode kraftenJoralf Gjerstad, også kalt for Snåsamannen, er født i 1926 i Snåsa. Han er kjent for å være både synsk, og helbreder. Ingar Sletten Kolloen skrev boken om Snåsamannen i 2008.

I boken “Den gode kraften” forteller Joralf Gjerstad om sine egne erfaringer, og tanker om sitt eget liv.
Snåsamannen forteller om personer han har møtt gjennom årene. De fleste av dem har han helbredet, men han husker faktisk ikke alle han har hjulpet. Andre mennesker har betydd enormt mye for ham, f.eks. tidligere statsminister Johan Nygaardsvold, og naturelskere som Mikkjel Fønhus og Helge Ingstad.

Joralf bestemte seg flere ganger for å slutte med å være helbreder, men han fant raskt ut at det var ikke var enkelt å avslutte dette arbeidet. Han mener at dette er en kraft han har ervervet seg, for å hjelpe mennesker i nød. Med sine 167 sider, er boken svært lettlest og rask å lese. Men det står mye mellom linjene, og det kan være lurt å tenke litt igjennom hva som ligger i de forskjellige historiene. Joralf har mye kjærlighet til sine medmennesker, og han har spesielt vært opptatt av å hjelpe de fattige.

Jeg synes det var interessant å fordype meg i Snåsamannens historie. Han er en jordnær person, og har et uhøytidelig språk. Er du interessert i å høre hva Snåsamannen har å fortelle, er dette en fin start.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: