Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Catch av Stein Morten Lier
Gjengkriminalitetens motstander
Av Øyvind Sommerstad, 31. Januar 2012, kl. 20.51

Tittel: Catch
Forfatter: Stein Morten Lier
Sider: 268
ISBN: 9788205335509
Utgitt: 2005
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

CatchBoken Catch er en spennende krimroman av Stein Morten Lier. Stein Morten Lier er født i 1967 og har hittil skrevet 9 krim-bøker. I tillegg har han skrevet dokumentaren om sin far, Leif A. Lier, om tiden hvor han arbeidet som privatetterforsker og tidligere politietterforsker.

Catch er den først krimboken hans, og ble utgitt i 2005. Boken handler om politiførstebetjent Anne-Cathrine Volden, også kalt Anka. Anka jobber på Volds- og sedelighetsavdelingen i politiet. Catch er benevnelsen på en opprettet innsatsgruppe som skal knuse organisert kriminalitet i Oslo-området. Det viser seg at utenlandske nettverk også er dypt involvert i hendelsene som skremmer Osloborgerne.

Flere bestialske drap skjer i løpet av kort tid, og Catch blir kontaktet for å finne ut hvem står bak disse drapene. Gjengopprør, narkotikasmugling og mc-bander blir samtidig en del av Anka’s hverdag i politiet.

Forfatteren bygger gradvis opp spenningen og karakterene i boken, og han glimter til med et godt språk og en interessant lesning. Boken er tidvis relativt voldelig, men har også et godt innblikk i politietterforskning generelt. De relativt korte kapitlene gjør boken lettlest, og engasjerer leseren gjennom hele boken. Boken kan virkelig anbefales, og jeg gleder meg til å lese neste bok av Stein Morten Lier.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: