Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Følelser og fornuft av Mats Uldal
Hvor mye blir livet vårt styrt av våre følelser?
Av Øyvind Sommerstad, 26. Januar 2012, kl. 6.19

Tittel: Følelser og fornuft
Forfatter: Mats Uldal
Sider: 224
ISBN: 9788202315603
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Forlag: Cappelen Damm

Følelser og fornuftTankefeltteknikker er en kombinasjon av østens visdom innen kroppens energibaner og vestens moderne psykologi.

Mats Uldal er kjent fra tv-serien “Følelser og fornuft” på TVNorge. I boken “Følelser og fornuft” finner vi igjen flere av personene fra tv-serien. Her kan du lese om personer som har slitt med angst, ulike fobier, migrene, astma, allergier og andre smerter, men som har fått hjelp med tankefelttekniker (TFT), og deretter raskt fått en mye bedre hverdag.

Mats Uldal mener at de aller fleste hverdagslige problemer er undertrykte og irrasjonelle følelser. Slike følelser kan enkelt fjernes ved å fokusere på den vonde følelsen, og deretter behandle følelsen med TFT. Ofte henger følelsene igjen fra opplevelser i barndommen, og man har kanskje rett og slett misforstått en hendelse fra den tiden.

Boken er skrevet i jeg-form, og forteller mye om hans personlige sant hans klienters erfaringer med TFT. Mats Uldal har også møtt mye motgang fra skeptikere innen legevitenskapen. Samtidig har han stått på, og klart å vise både psykologer og psykiatere en svært så effektiv måte å håndtere hverdagslige problemer på.

Uldal innførte tankefeltterapi (TFT) til Norge i 1997, og har videreutviklet teknikkene etter dette. Han har laget noen enkle spørreteknikker som gjør at man raskt kommer til kjernen av problemet. Mats Uldal har etablert sin egen utdannelse, hvor nye terapeuter kan lære å praktisere TFT.

Teknikkene hans skal være såpass enkle å lære, at de fleste klienter etter en kjapp behandling har lært å “banke” på bestemte steder på kroppen i en gitt rekkefølge, og deretter kunne komme seg helskinnet ut av noe som fort kunne blitt til en smertefull eller vanskelig opplevelse.

Jeg likte boken godt, da den på en informativ og forståelig måte forsøker å forklare prinsippene i TFT. Mats Uldal har mange interessante teorier, og arbeider hardt for at flest mulig skal få kjennskap og kunnskap om disse relativt enkle selvhjelpsteknikkene. Mats Uldal utfordrer dagens psykologer og psykiatere med sine erfaringer.

Boken anbefales spesielt dersom du er litt opptatt av alternative behandlingsmetoder, men også til skeptikere av tankefeltteknikker.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: