Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
365 Pingviner av Jean-Luc Fromental
En uvanlig og morsom barnebok, med både moral og regneoppgaver.
Av Rita Bang Kyllingstad, 23. Februar 2012, kl. 17.34

365 Pingviner
Forfattere: Jean-Luc Fromental
Originaltittel: 365 Pingouins
Illustratør: Joëlle Jolivet
Oversetter: Rita Løvseth Sandnes
Utgitt: 2009
Format: Innbundet
Språk: Bokmål
ISBN: 9788203250576
Forlag: Aschehoug

365 pingvinerBoken begynner med at et bud ringer på døren, i pakken budet har med seg er det en pingvin. Og det stopper ikke her. Hver dag kommer budet på døren med en ny pingvin.

Dette gir familien en rekke utfordringer, hvor skal de ha alle pingvinene? Hva skal de hete? Hvor mye mat trenger de? Hvordan oppbevarer men egentlig en pingvin, eller 365?

Boken er overraskende og morsom, både for den som leser og den som det eventuelt blir lest for. Det er en morsom måte å lære seg å regne på. Hvor mye mat må familien kjøpe inn hvis de har 100 pingviner og alle spiser 2,5 kg fisk hver? Hvis det kommer 7 pingviner hver dag, hvor mange kommer det i løpet av en måned? I tillegg er det et stort mysterium hvor alle disse pingvinene kommer fra – og når vil det stoppe?

Illustrasjonene er like livlige som historien, og det store formatet kler boken. Ikke bare er historien festlig og litt utenom det vanlige, den har også en moral. Til slutt finner vi nemlig ut hvem det er som har sendt pingvinene og hvorfor.

Pingvinene blir hentet og alt er tilbake til det normale, men så ringer det på døren igjen. Det kommer en ny pakke, men denne gangen er ikke innholdet en pingvin...


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: