Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Sin Mors Datter av Joy Fielding
Når Amanda hører kallenavnet «Dukkeliten» får hun nærmest åndenød og minnene fra fortiden kommer sterkt tilbake.
Av Øyvind Sommerstad, 17. Februar 2012, kl. 6.46

Tittel: Sin Mors Datter
Forfatter: Joy Fielding
Sider: 352
ISBN: 9788204104533
Utgitt: 2006
Språk: Bokmål
Forlag: Damm

Sin Mors DatterBoken «Sin mors datter» er nok en spennende krim av forfatteren Joy Fielding fra Toronto/Palm Beach.

Se også anmeldelsen av samme forfatter i bokanmeldelsen «Skyggenes gate».

Også denne gang skriver Joy Fielding en bok som fascinerer leseren fra første side, og holder tempoet oppe gjennom hele boken.

Hovedpersonen Amanda Travis jobber som forsvarsadvokat i Palm Beach.
Hun har startet et helt nytt liv i Florida, og har lagt alle tidligere opplevelser bak seg. Trodde hun.

Moren hennes har hun ikke hatt kontakt med på mange år, og faren er død. Til tross for at det er flere år siden Amanda har hatt kontakt med sin mor, sliter hun fortsatt med å frigjøre seg helt fra henne. Hun takler blant annet svært dårlig å bli minnet på hennes kallenavn fra barndommen; «Dukkeliten». Når Amanda hører kallenavnet «Dukkeliten» får hun nærmest åndenød og minnene fra fortiden kommer sterkt tilbake.

Nå er Amanda blitt 28 år og har allerede rukket å gifte seg 2 ganger, og skilt seg like mange ganger.
En dag ringer hennes første ektemann, advokat Ben, og nærmest kommanderer henne til å komme ham til unnsetning i en sak i Toronto. Amandas mor har faktisk kaldblodig drept en tilfeldig utvalgt mann i resepsjonen på et hotell.

Amanda ønsker først verken kontakt med sin mor eller med sin eksmann, men hun lar seg til slutt overtale. Hun reiser tilbake til hjembyen Toronto for å finne ut hva som har skjedd med hennes mor. Kan moren hennes virkelig ha drept en vilkårlig og fremmed mann?

Boken er fullspekket med intriger og familietragedier. Forfatteren Joy Fielding klarer igjen å trollbinde leseren helt frem til siste side. Dette er en psykologisk og spennende bok som handler om brutte familiebånd, gjentatte skuffelser og vonde minner.

Forfatteren glimter til med en overraskende og samtidig skremmende avslutning.
En spennende bok som jeg vil anbefale flere å lese.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: