Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Jenta som lekte med ilden av Stieg Larsson
Dette var en svært vanskelig anmeldelse å skrive.
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Mars 2007, kl. 9.52

Tittel: Jenta som lekte med ilden
Forfatter: Stieg Larsson
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Forlag: Gyldendal

Jenta som lekte med ildenKjøp boken, les og nyt.

Det oppsummerer det helt essensielle i forbindelse med denne boken. Du bør lese boken, ikke en anmeldelse av den. Så enkelt er det. Dette er en bok jeg til nød la fra meg kl. 03.30 om natten og da kun fordi jeg måtte opp kl. 07.00 med en lang dag foran meg.

Det er imidleltid et godt råd jeg kan komme med til deg som leser. Dersom du ikke har lest Menn som hater kvinner (se Bokavisens anmeldelse), så bør du lese den først. Ikke fordi den nye boken ikke kan leses uavhengig av den første, men fordi det er en viss sammenheng og fordi du vil elske begge to.

Jeg ble litt skuffet over det som skjedde på side 590-591, og da kun fordi Larsson har lykkes så godt med å bygge opp bokens hovedperson, Lisbeth Salander. Utover det har jeg ingen innvendinger mot boken. Den er rett og slett vidunderlig god!

Spenningen og plottet er så overraskende bra at jeg synes det er feil å i det hele tatt skrive noe om handlingen, siden det kan forringe leseopplevelsen. Da jeg hadde lest 300 sider var jeg overlykkelig over at jeg ennå ikke var helt halvveis. Det er en fornøyelse med bøker som kan fylle opp drøye 600 sider fulle av innhold.

Boken har fått en strøm av positive adjektiver i alle anmeldelser, det er således bare å oppsummere det viktigste: kjøp og les boken selv! Så enkelt er det faktisk!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: