Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Nekrofil reisehåndbok av Ragnar Hatlem
Svært spesiell reisehåndbok
Av Jan Arild Teland, 29. Mars 2007, kl. 11.42

Tittel: Nekrofil reisehåndbok
Forfatter: Ragnar Hatlem
Utgitt: 2006
Forlag: Isis Forlag
Språk: Bokmål
ISBN: 9788291422060
Antall sider: 320

Nekrofil reisehåndbokTittelen kan nok skremme noen og enhver, men Nekrofil reisehåndbok er ikke så pervers som den høres ut. Ragnar Hatlem har nemlig fått den gode ideen å samle informasjon om gravstedene til en rekke kjente personer, noe som har ført til en riktig interessant bok.

Til sammen inneholder boken en oversikt over mer enn tusen kjente personer. Boken er ordnet alfabetisk etter personenes etternavn og til hver person er det kort beskrivelse av vedkommendes liv, og selvsagt hvor graven kan finnes. Omtalen av hver person er typisk bare noen få linjer, slik det må være når så mange mennesker skal omtales, men Hatlem har stort sett lykkes med å få frem det viktigste. De til tider noe småsarkastiske personkarakteristikkene er underholdende og interessant lesning.

Det er åpenbart gjort omfattende undersøkelser for å fremskaffe alle bokens fakta, og Hatlem må sies å ha gjort en kjempejobb på dette området.

Dessverre har boken en svært irriterende mangel. Den burde absolutt inneholdt et geografisk register slik at man enkelt kunne slå opp hvilke personer som er gravlagt i hvilket område. Dette hadde vært veldig nyttig dersom man skal på reise til et bestemt sted og ønsker å finne ut hvilke kjente mennesker som er gravlagt der. Uten en slik oversikt, har man faktisk ingen annen mulighet enn å lese gjennom hele boken og notere seg aktuelle graver man kommer over.

Ragnar Hatlem opplyser imidlertid om at et slikt register er laget i ettertid, og at det innen kort tid vil gjøres tilgjengelig på hans hjemmeside. Med tilgang til dette registeret vil nok leserne få enda større glede av en allerede svært interessant bok.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: