Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - Fortsettelsen av Hans Fredrik Follestad
Fortsettelsen er en oppfølger som aldri skuffer. Like fantastisk som begynnelsen.
Av Rita Bang Kyllingstad, 30. Oktober 2007, kl. 22.30

Tittel: De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - Fortsettelsen
Forfatter: Hans Fredrik Follestad
Utgitt: 2004
Sider: 368
ISBN: 9788279170174
Forlag: Kolibri Forlag

De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - FortsettelsenI fortsettelsen får De Fire begynt på magiundervisningene i tempelet Ankh Mapur. De har i begynnelsen allerede fått kjent litt på magien, men i fortsettelsen får de virkelig brynt seg. Han Som Gjør Galt Verre gjør akkurat det.

Inspektør Molling har ikke gitt opp jakten på Kit og Line Soltvedt. Med seg på laget får han denne gangen journalisten Ikes Stholeen i tillegg til Jensson, som har kommet helskinnet gjennom turen til Nepal. Molling og Jensson som for tiden er permittert fra politiet må denne gangen benytte litt utradisjonelle kilder og metoder for å oppnå det de ønsker. Nemlig å finne Line og Kit og sende dem tilbake til fengselet de rømte fra på mystisk vis.

Line har på sin side ikke gitt opp å ta knekken på Hutte. Hun har fått en god del drivstoff til sinnet sitt. Støttespilleren Josef Hellheimer er nå ikke bare en støtte men personlig engasjert i jakten til Line. Dette fører til store ødeleggelser.

Alliansen mellom Himmeltempelet, Månetempelet og Soltempelet begynner å slå sprekker. Er de sterke nok til å stå i mot mørket? Det virker som noen begynner å tvile på at lyset skal seire. De Fire må ut på flere reiser. Livet de nå lever ligner ikke stort på livet i Pelsheim.

Spenningen er like høy som i begynnelsen. Det skjer noe hele tiden, ikke en treg side. Et pluss er at det er med ekstra historier om De Fire fra før de ble hentet til å kjempe mot mørket. Det er også med hemmeligheter, skjulte fakta fra bøkene.

Både Begynnelsen og Fortsettelsen har et oversiktelig personregister. Der står det kort om alle som er med i bøkene. Detter er veldig greit hvis man skulle surre med navnene.

Forventningene til Slutten er store etter å ha lest Begynnelsen og Slutten. Hans Frederik Follestad skriver nå på slutten, og jeg må si jeg grugleder meg. Jeg gleder meg stort til å lese hvordan det går med våre venner fra Pelsheim i kampen mot mørket. Men jeg gruer meg til det er over og det ikke er noen nye bøker å lese om De Fire. For min del kunne dette godt vært en lang serie, men heldigvis kan bøkene leses flere ganger.

Les Bokavisens anmeldelse av Begynnelsen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: