Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Hvor fort går bølgene? av Leif Wedøe
Nok en glimrende bok
Av Jan Arild Teland, 24. Juli 2008, kl. 12.22

Tittel: Hvor fort går bølgene?
Forfatter: Leif Wedøe
Utgitt: 2007
Forlag: Cappelen
Språk: Bokmål
ISBN: 9788202273149
Antall sider: 221

Hvor fort går bølgene?Hvor fort går bølgene? av Leif Wedøe er en direkte oppfølger til hans Hvorfor faller ikke skyene ned? som Bokavisen tidligere har gitt en strålende anmeldelse. Igjen dreier det seg om å gi fysiske forklaringer på en rekke fenomener man kan observere rundt seg. Man skulle kanskje tro at Wedøe hadde forklart det meste i sin forrige bok, men naturen er så mangfoldig at det skal godt gjøres å slippe opp for spørsmål.

Boken er litt annerledes oppbygget denne gangen siden fenomenene er gruppert etter hvor i naturen man støter på dem, istedenfor etter hvilke fysiske lover som må anvendes for å gi en forklaring. Ellers er konseptet nøyaktig det samme: Boken skisserer forskjellige naturfenomener som spørsmål og det gis deretter en fysisk forklaring. Wedøe tar for seg alt fra himmelfenomener (solhunder, halomønster etc), bølgemønster etter båter, hvordan skismøring virker til snøsmelting.

Alt som ble sagt om ”Hvor fort går bølgene?” kan også sies om denne boken, så jeg skal ikke gjenta meg selv for mye. La meg heller bare slå fast at dette er en utrolig interessant, nyttig og underholdende bok for alle som er interessert i å virkelig forstå forskjellige naturfenomener. Wedøe er usedvanlig dyktig til å gi presise, men samtidig lett forståelige forklaringer, og han har åpenbart gjort en meget omfattende jobb med å sette seg grundig inn i så mye forskjellige teori. Selv om enkelte av fenomenene er dagligdagse så kan de nemlig være svært vanskelige å forklare.

Dette er rett og slett en bok som alle med interesse for naturvitenskap bør skaffe seg!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: