Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Nordsjøvegen og Ryfylkevegen av Olav Breen
Fin og informativ guidebok
Av Jan Arild Teland, 5. August 2008, kl. 18.58

Tittel: Nordsjøvegen og Ryfylkevegen
Forfatter: Olav Breen
Utgitt: 2006
Forlag: Cappelen
Språk: Bokmål
ISBN: 9788202216283
Antall sider: 265

Nordsjøvegen og RyfylkevegenNordsjøvegen fra Kristiansand til Haugesund og Ryfylkevegen fra Sandnes til Røldal er blant Norges mest interessante veistrekninger. Følger man disse veiene, samt tar enkelte avstikkere, kan man oppleve en rekke høydepunkter både innen natur og kultur, alt fra Lysefjorden med Preikestolen og Kjeragbolten til Olavskirken på Avaldsnes og Utstein Kloster. Den flotte reiseguiden til Olav Breen tar i detalj for seg disse og mange andre attraksjoner man kan besøke.

Boken er logisk bygget opp ved at den beveger seg systematisk langs de to veistrekningene fra start i Kristiansand til mål i Røldal. Underveis gir Breen relativt detaljerte beskrivelser av både store og små severdigheter man kan oppleve, samt en del praktisk informasjon angående overnatting og spisesteder.

Teksten er underholdende skrevet, så selv om boken inneholder informasjon om veldig mye forskjellig så bærer den aldri preg av å være oppramsing. I mange tilfeller er det knyttet ”faktabokser” til teksten med mer detaljert informasjon, enten av historisk eller annen interesse for leseren. Breen har gjort en imponerende jobb med å samle sammen så mye fakta og presentere det på en ryddig og god måte. Selv i områder hvor jeg anser meg for å være relativt godt kjent, var det allikevel mye nytt å lære.

Boken inneholder videre en rekke nyttige kart, både større oversiktskart og mer detaljerte kart av de større tettstedene langs ruten. Breen har dessuten illustrert boken med en rekke fine (men små) fotografier, mange tatt av ham selv.

Hvis man har tanker om å kjøre langs Nordsjøvegen eller Ryfylkevegen, bør man absolutt skaffe seg denne boken!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: