Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Verdens 100 mest fantastiske byer av Falko Brenner
Nydelig bildebok
Av Jan Arild Teland, 11. Oktober 2008, kl. 20.54

Tittel: Verdens 100 mest fantastiske byer
Forfatter: Falko Brenner
Utgitt: 2007
Forlag: Spektrum
Språk: Bokmål
ISBN: 9788278226216
Antall sider: 240

Verdens 100 mest fantastiske byer”Verdens 100 mest fantastiske byer” er, som tittelen antyder, en bok med oversikt over spesielle byer rundt i verden. Boken har en systematisk gjennomgang av de 100 byene hvor hver av dem har fått tildelt to sider, med unntak av spesielt viktige byer som London, New York og Paris, hvor det dobbelte er benyttet. Til hver by finnes det en rekke flotte fargefoto som gir et inntrykk av hvordan byen ser ut og hva som er ”fantastisk” med den. I tillegg er det gitt en kort beskrivelse av byens historie og spesielle severdigheter, samt faktabokser med innbyggertall, berømte personer fra byen etc.

Boken er ikke noen reiseguide selv om aktuelle severdigheter nevnes. Den har nemlig et svært ukurant storformat, samtidig som beskrivelsen ikke er grundig nok til å være til hjelp for turister. Bokens misjon er heller å gjøre folk oppmerksomme på hvor mange fantastiske byer som finnes rundt i verden og dermed stimulere til reiselyst. Det klarer den i aller høyeste grad.

Boken kan brukes på forskjellige måter. Enten kan man lese boken fra start til slutt, eller man kan bla gjennom den, kikke på bildene og lese teksten dersom noe ser spesielt interessant ut. I begge tilfeller er boken en sann fornøyelse å benytte seg av.

Utvalget av byer virker veldig fornuftig og med hele 100 byer har man jo hatt muligheten til å få med seg veldig mye. De aktuelle stedene spenner fra klassikere som New York, Sydney, Tokyo og San Fransisco til litt mer uvanlige reisemål som Reykjavik, Dallas og Alger. Beskrivelsen gir i de fleste tilfeller et godt inntrykk av byen, selv om det selvsagt må bli relativt overfladisk når alt skal presses inn på to sider. Den eneste feilen jeg oppdaget var at nabobyen til Dallas sies å være Fort Knox, hvilket selvsagt skal være Fort Worth.

Dette er en kjempeflott bok som helt sikkert vil øke reiselysten hos leserne.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: