Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Grenseløs vandring av Lise Foss
Fin bok om langdistansevandring.
Av Jan Arild Teland, 22. August 2009, kl. 20.40

Tittel: Grenseløs vandring
Forfatter: Lise Foss
Utgitt: 2007
ISBN: 9788279810483
Språk: Bokmål
Sider: 240
Forlag: Andresen & Butenschøn

Grenseløs vandringMange er klar over at det finnes en rekke vandrestier rundt om i Europa. Bokavisen har for eksempel tidligere anmeldt en rekke bøker om pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Mindre kjent er det kanskje at mange vandreveier er knyttet sammen i et nettverk av ekstremt lange stier gjennom flere land i Europa. Totalt finnes det 11 slike fjernvandreveier, nummerert E1-E11. Intensjonen er å binde sammen Europas naturskjønne og kulturelt interessante steder med ruter som følger både gamle handelsveier, pilegrimsruter og etablerte turveier.

I ”Grenseløs vandring” tar Lise Foss oss med på en av disse fjernvandreveiene, nemlig E2. Den begynner i Stranraer på vestkysten av Skottland og slutter i Nice ved Middelhavskysten, med en total lengde på hele 4850 km. Foss går ikke hele turen (noe som ville tatt en evighet), men har valgt ut etapper av spesiell interesse.

Boken er lagt opp som en dagbok med ett kapittel for hver av etappene hun går. Foss legger ikke noen særlig vekt på de fysiske utfordringene ved å gå en så lang tur og man får stort sett inntrykk av at det hele går rimelig lett. Derimot inneholder hvert kapittel mye informasjon om ting av spesiell historisk eller kulturell interesse langs ruten. Foss er dessuten glad i å smake på lokale spesialiteter, både innen mat og drikke. I enkelte tilfeller har hun til og med fått med seg oppskrifter og gjengitt disse i boken.

Boken er illustrert med en rekke fine bilder slik at leseren kan få et inntrykk av det mangfold av europeiske landskaper som E2 går gjennom. Hyggelig er det også å konstatere at boken har gode og detaljerte kart, noe som merkelig nok ofte er en mangelvare i bøker av denne typen. Hvert kapittel inneholder dessuten en del praktisk informasjon om overnattingsmuligheter, samt aktuelle nettadresser, men ikke detaljert nok til at boken kan brukes som eneste reiseguide. Det er da heller ikke meningen. Som introduksjon og inspirasjon til langdistansevandring fungerer den imidlertid meget bra.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: