Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Nattkatten av Kjersti Scheen
En fin og tidløs historie
Av Inger Bulien Johansen, 7. Desember 2011, kl. 20.16

Tittel: Nattkatten
Forfatter: Kjersti Scheen
Illustrert av: Marianne Loraas
ISBN: 9788202340414
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Antall sider: 39
Omslag: Innbundet
Forlag: Cappelen Damm

NattkattenElisabet ønsker seg så veldig en katt, men hverken
mor, far eller tante Violetta som bor i samme hus vil la henne få en. Onkel Vankel er det ikke vits i å spørre om lov, for han mener alltid det samme som tante Violetta likevel.

En natt ligger Elisabet og prøver å finne ut hvorfor hun ikke får sove.
Da sa det plutselig sprrooiinnng!
En katt hoppet ned på madrassen hennes, og Elisabet forelsker seg selvfølgelig i dette myke malende dyret. Men det er ikke hennes katt. I tillegg er far allergisk og mor vil ha katten ut. Diskusjonen til mor og Elisabet som blir godt akkompagnert av fars nysing blir for mye for katten, så den rømmer.
”Den for som en strek ut av døra. ”Pus!” ropte Elisabet og løp etter. I bare sokker, ut i den regnvåte hagen.”
Det er ikke alt som er like lett å forstå når man er barn, men det er ofte slik at alt ordner seg for snille jenter (og gutter), noe som også er tilfelle for Elisabet.

Nattkatten ble første gang utgitt i 1998, og er med i Cappelen Damms ”Min første leseløve”. Fortellingen er lett å forstå, og det er nok mange barn som kan kjenne seg igjen i historien. Den er enkel å lese, med store bokstaver, og mengde tekst varierer på hver side. Dette fører til at den blir lett å lese samtidig som den utfordrer de yngre leserne på en god måte. Boken er morsom, enkel å forstå, og illustrasjonene av Marianne Loraas samsvarer med dette. Passer best for barn mellom 6-8 år.

Kjersti Scheen debuterte som barnebokforfatter i 1976 med boken Fie og mørket, og har siden den gang både illustrert og skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker. I 1986 startet hun sin karriere som forfatter av bøker med voksne som målgruppe, og har skrevet både romaner og kriminalromaner. Hun har mottatt flere priser for sine bøker.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: