Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Vinterstengt av Jørn Lier Horst
Kriminalitet og vinterstengte hytter i Stavern.
Av Øyvind Sommerstad, 9. Februar 2012, kl. 21.10

Tittel: Vinterstengt
Forfatter: Jørn Lier Horst
Sider: 328
ISBN: 9788205416567
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Forlag: Gyldendal

VinterstengtBoken «Vinterstengt» er den syvende krimboken som forfatteren Jørn Lier Horst skriver om politiførstebetjent William Wisting. Handlingen foregår også denne gang i søndre Vestfold. Hovedsakelig rundt Larvik, Stavern og Helgeroa-traktene, men med forgreininger inn mot hovedstaden.

Stavern er et svært populært feriested på sommerstid, både for badende turister og ikke minst for hyttefolket. Men Stavern har dessverre ikke bare idyll å tilby hyttefolket denne høsten. Boken handler om vinterstengte hytter, hytteinnbrudd og groteske drap. Selv fuglene dør, og faller ned fra himmelen.

William Wisting får i oppdrag å etterforske drapene. Datteren hans, journalisten Line, kobler av på hytta noen dager. Helt alene. Forfatteren er flink til å få frem ekte hytte-idyll, og leseren føler seg nærmest som deltaker på den samme hytteturen.

Line forsøker å koble av, og komme seg til hektene igjen etter bruddet med kjæresten. Denne hytta er kun noen få km fra åstedet, og dette skaper selvsagt ekstra uro for William Wisting. Hvorfor skal hun være på hytta akkurat i disse dager, når desperasjonen preger Stavern som aldri før?

Forfatteren Jørn Lier Horst og politiførstebetjent William Wisting kan du bli bedre kjent med, ved å lese bokanmeldelsen av «Bunnfall».

Dette er en svært fengende og lettlest krim. Boken består av små, korte kapitler. En skikkelig spennende bok, som du bare må lese i vinter.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: