Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Bunnen av himmelen av Stein Morten Lier
Fengende og intens!
Av Øyvind Sommerstad, 17. Juli 2012, kl. 0.26

Tittel: Bunnen av himmelen
Forfatter: Stein Morten Lier
Sider: 341
ISBN: 9788203350320
Utgitt: 2011
Språk: Bokmål
Forlag: Aschehoug

Bunnen av himmelenDette er nok en spennende krim av Stein Morten Lier. Boken er lettlest med sine mange og korte kapitler. Det synes jeg er veldig positivt.

Hvis du vil lese mer om Stein Morten Lier og den første krimboken hans, «Catch», har jeg skrevet en anmeldelse av denne også.

Boken handler også denne gang om politietterforsker Anka Volden, som får i oppdrag å finne ut hvem som har dret en ung kvinne i Oslo. Flere grove voldtekter preger hovedstaden. Handlingen i boken veksler på en fin måte mellom blind vold i Oslo, det strengt bevoktede Rauøy fort på en øy utenfor Fredrikstad, og krigføring i Afghanistan.

Mariangela jobber i Belgia, som en betrodd rådgiver for EU-kommisjonen. En dag blir plutselig leiligheten hennes utsatt for både innbrudd og brann, og hverdagen hennes blir snudd opp - ned, med trusler og vold fra ukjente gangstere. Elitesoldater i Afghanistan med posttraumatiske stresslidelser blir plassert til eksperimentell «behandling» av en gal militærlege på Rauøy fort.

Boken «Bunnen av himmelen» minnet meg endel om spenningsfilmen «Shutter Island», men jeg likte denne boken av Stein Morten Lier desto bedre. Dette er en fengende og intens bok, hvor spenningen bygger seg mer og mer opp underveis. Anbefales!


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: