Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - Slutten av Hans Fredrik Follestad
Enda en bok fra Follestad som gir leseglede.
Av Rita Bang Kyllingstad, 15. Oktober 2008, kl. 16.10

Tittel: De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - Slutten
Forfatter: Hans Fredrik Follestad
Utgitt: 2008
Språk: Bokmål
Sider: 368
ISBN: 9788279170228
Forlag: Kolibri Forlag

De Fire og Han Som Gjør Galt Verre - SluttenSlutten er et gledelig gjensyn med De Fire og Han Som Gjør Galt Verre og hendelsene de surrer seg inn i på vei til å redde verden fra evig mørke. Boken er velskrevet og vittig, men har irriterende mange trykkfeil. Noen ord mangler bokstaver, noen ord mangler helt, mens andre igjen er forbyttet med ord som ligner. Heldigvis er boken i seg selv god, men disse feilene er såpass mange at jeg ikke kunne unngå å la meg irritere. *

De Fire, det vil si tre av De Fire, er nå på vei for å kjempe Krigen Som Ender Alle Kriger som vi husker fra Fortsettelsen. Bambo falt bokstavelig talt av lasset i Østerrike. Line Soltvedt og Hellheimer sitter i fengsel i Pelsheim etter å ha blitt arrestert av Inspektør Molling og konstabel Jenson. Men jeg kan avsløre så mye som at Line og Hellheimer ikke er så lette å holde innelåst.

I denne boken får vi endelig vite hvordan kampen mot Mørket går. Hvordan det går med Line Soltvedts hevn over Hutte som raserte gjerdet hennes og hvordan det går med ekteskapet hennes. Klarer Hellheimer å sjarmere henne, eller er Kit den eneste for Line?

Skilpadden Jesper som er Han Som Gjør Galt Verre får en mer ærefull tittel i denne boken. For gjør han egentlig Galt Verre? Så langt har han dog skapt en del problemer. Vi får også vite hvordan det går med hans romanse til den deilige Isabella som noen mener egentlig er en mann og en av mørkets disipler. Også i Slutten er det en del dødsfall. Kampen mellom Lyset og Mørket krever sine liv. Hvem som står igjen når kampene er over skal jeg ikke røpe.

Det er mange glimrende scener i denne boken, som det var i de andre to bøkene i trilogien. Det er mye god humor, vittige vendinger og gode karakterer. Alle trådene i boken spinnes sammen på en fin måte. Dette er en underholdende bok, en gledesspreder som passer for alle aldersgrupper. Men allikevel er det ikke like mye trøkk i Slutten som det var i Begynnelsen og Fortsettelsen.

Til slutt i Slutten får vi vite hvordan det går med De Fire; Bambo, Pepper, Hutte og Salt etter at de kommer hjem fra Nepal. Men likevel er ikke selve Slutten er ikke så avsluttende som tittelen tilsier. Jeg sitter igjen med en følelse av at vi kanskje ikke har hørt det siste om gutta fra Pelsheim.

* Forlaget inforrmerer om at de på grunn av alle trykkfeilene vil makulere opptrykkede bøker og trykke nye bøker som vil være tilgjengelige fra 24. oktober.

Se også vår anmeldelse av Begynnelsen og vår anmeldelse av Fortsettelsen.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: