Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
På sykkel i Oslo av Øyvind Wold
Flott bok om sykkelturer i Oslo-området
Av Jan Arild Teland, 23. Oktober 2008, kl. 7.51

Tittel: På sykkel i Oslo
Forfatter: Øyvind Wold
Utgitt: 2008
Forlag: Cappelen
Språk: Bokmål
ISBN: 9788202277437
Antall sider: 154

På sykkel i OsloOslo-området byr på mange muligheter for rekreasjon og naturopplevelser. Bokavisen har tidligere anmeldt ”40 trivelige turer i Oslo” av Fridtjof Funder og ”Stuene i Marka” av Erling Ulstrup som begge dreier seg om turer til fots eller på ski. For syklister finnes det imidlertid også et utall turmuligheter, hvilket beskrives grundig i Øyvind Wolds bok ”På sykkel i Oslo”.

Boken inneholder forslag til 56 sykkelturer i Oslo og omegn, og spenner seg fra småturer på et par kilometer til mer krevende turer på flere mil. Mer presist er boken delt inn i kapitler av typen ”Bli bedre kjent med byen”, ”Elvelangs”, ”På grusveier i marka” og ”Terrengsykkelturer”. Her skulle det med andre ord være noe for enhver smak.

Videre inneholder hvert turforslag oversikt over startsted, distanse, høydeforskjell, underlag samt en kort beskrivelse av selve turen. Helt bakerst i boken finnes det kart hvor de forskjellige turene er plottet inn. I de fleste tilfeller vil jeg tro at disse kartene er tilstrekkelig, selv om Wold også gir forslag om mer detaljerte kart for hver tur.

Langt bak i boken er det også laget en kort oversikt over alle turene med de viktigste detaljene (lengde, underlag etc). Når man først har oppdaget denne oversikten, så er boken lett å finne frem i. Oversikten burde nok stått lenger fremme i teksten, men når man først har funnet den og vet hvor den er, så er ikke dette noe problem.

I tillegg til de konkrete turforslagene har Wold også et kapittel med generelle tips om sykling, vedlikehold av sykkelen etc. For folk som i utgangspunktet ikke er spesielt interessert i sykling og bare sykler en gang innimellom, tror jeg dette kapitlet kan være veldig nyttig.

Wold er åpenbart lidenskapelig opptatt av sykling, noe som kommer klart frem i boken. Det kan ikke være mange steder i Oslo hvor han ikke har syklet, og med denne boken tror jeg han vil inspirere mange ”moderate syklister” til å sykle oftere og prøve ut nye turer.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: