Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
Pilegrimsleden til Santiago de Compostela av Carole Lindsell
Fin reiseguide til pilegrimsveien
Av Jan Arild Teland, 14. Oktober 2008, kl. 16.16

Tittel: Pilegrimsleden til Santiago de Compostela
Forfatter: Carole Lindsell
Utgitt: 2006
Forlag: C. Lindsell
Språk: Bokmål
ISBN: 9788230306765
Antall sider: 132

Pilegrimsleden til Santiago de CompostelaPilegrimsveien til Santiago de Compostela i nordvest-Spania opplever stadig økende interesse. Fra tidligere å ha vært hovedsaklig en religiøs handling, for å oppnå renselse og nærmere kontakt med Gud, er det nå alle slags mennesker som legger ut på vandring. Motivene er forskjellige og omfatter alt fra ”å finne seg selv”, oppleve den spesielle pilegrimsatmosfæren eller rett og slett bare ha en fin spasertur i et vakkert landskap.

Den økende interessen for pilegrimsveien ser ut til å reflekteres i antall bokutgivelser som omhandler den. Bokavisen har tidligere anmeldt den flotte introduksjonsboken Vandring i åpent landskap, og vi følger her opp med Carole Lindsells ”Pilegrimsleden til Santiago de Compostela”.

Mens ”Vandring i åpent landskap” først og fremst ønsket å fortelle om fenomenet pilegrimsvandring og pirre nysgjerrigheten til leserne, så er boken til Lindsell i hovedsak en praktisk reiseguide. Lindsell gikk turen i 2005 sammen en venninne og har samlet sine erfaringer i denne boken.

Boken begynner med en del tips angående valg av utstyr, trening og en gjennomgang av generelle praktiske detaljer angående overnatting, klesvask, åpningstider osv. Deretter tar Lindsell for seg hver enkelt etappe slik hun gikk pilegrimsveien. Hvert kapittel har et relativt detaljert kart over dagens vandring, samt en graf som viser den nøyaktige høydeprofilen for etappen, slik at man kan se om det er mye oppover eller nedover. I tillegg finnes en relativt kort beskrivelse av etappen. Aller viktigst er kanskje alle de konkrete praktiske detaljene som anbefalte herberger, aktuelle spisesteder, om det finnes dagligvarebutikker, minibanker og lignende. Lindsell har også tatt med noen forslag til alternative ruter for syklister, i tilfelle stien skulle være vanskelig å sykle.

”Pilegrimsleden til Santiago de Compostela” er blitt en svært nyttig bok som inneholder alle slags praktiske opplysninger man kan ha nytte av både i planleggingsfasen og under pilegrimsferden sin. Boken er dessuten i et veldig praktisk lite format og passer dermed utmerket til å ha med på tur.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: