Kategorier:
Søk i anmeldelsene
Månedsarkiv:
På vei til Santiago de Compostela av Hege Jensen
Nok en nyttig bok om pilegrimsvandring.
Av Jan Arild Teland, 28. September 2010, kl. 19.39

Tittel: På vei til Santiago de Compostela
Forfatter: Hege Jensen
Utgitt: 2010
ISBN: 9788299829908
Språk: Bokmål
Sider: 186
Forlag: Språk-Jensen Forlag

På vei til Santiago de CompostelaPilegrimsvandring til Santiago de Compostela er mer populært enn noen gang, noe som også reflekteres i antall bokutgivelser med dette som tema. Bokavisen har tidligere anmeldt hele fire bøker i denne kategorien (”Vandring i åpent landskap” (anmeldelse), (pilegrimsveiens kultur og historie), ”Pilegrimsleden til Santiago de Compostela” (anmeldelse), (praktisk guide) og ”Pilegrimsliv” (anmeldelse), (pilegrimsvandring generelt som religiøst fenomen) og ”Jesu døtre og andre usannsynligheter ” (anmeldelse) (personlig reiseskildring)), alle med litt forskjellig innfallsvinkel og interessante på hver sin måte.

Med ”På vei til Santiago de Compostela” har Hege Jensen gitt sitt bidrag til floraen av pilegrimsbøker. Man skulle kanskje tro at markedet begynte å bli mettet for denne typen bøker, men Jensen har funnet enda en ny innfallsvinkel. Hennes bok er nemlig en blanding av lærebok i spansk og kulturell informasjon om pilegrimsveien.

Hoveddelen av boken er altså en innføring i spansk, med hovedvekt på ord og uttrykk som kan være av nytte for pilegrimer i Spania. Gjennom boken følger vi den fiktive figuren Anne på hele pilegrimsveien. Det skildres hva som er å oppleve på de forskjellige etappene og gjennom Annes dialoger får leseren opplæring i spanske ord og uttrykk som er tilpasset relevante situasjoner for en pilegrim.

Jeg var innledningsvis litt skeptisk til hvor nyttig dette ville være i praksis, men etter hvert tror jeg faktisk at det kan ha en del for seg, spesielt hvis man kan litt spansk fra tidligere. Boken inneholder dessuten en kort innføring i spansk grammatikk. Denne er faktisk riktig bra, for Jensen fokuserer kun på det essentielle og har utelatt alle kompliserende faktorer som antagelig bare ville ha virket forvirrende på bokens målgruppe.

Boken er imidlertid ikke bare en lærebok i spansk. Den inneholder også en del historisk og kulturell informasjon. Særlig den kortfattede oversikten over kirker og kirkekunst, tror jeg kan være av stor interesse for pilegrimer. Boken er dessuten rikelig illustrert med bilder fra pilegrimsveien og er i det hele tatt en fornøyelse å bla i. Det begynner som sagt å bli mange bøker om pilegrimsveien, men boken til Jensen er absolutt et nyttig tilskudd som mange potensielle pilegrimer vil ha interesse av.


Del denne bokanmeldelsen på:
Forfattere: